Fără lectură, ne întoarcem în zoologie!

Fără lectură, ne întoarcem în zoologie!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inimosul scriitor tecucean Vasile Ghica a propus, în anul recent încheiat, trei măsuri menite să amelioreze, cât de cât, sărmana noastră cultură postdecembristă. Propuneri simple, precum oul lui Columb, dar urgente: 1) Legea Audiovizualului să oblige toate posturile de radio și televiziune să aibă în grila de programe emisiuni culturale și de cultivare a limbii; 2) Toate editurile să fie obligate să angajeze redactori de carte; 3) Inițierea a cât mai multor lecturi publice, întrucât nivelul nostru cultural a atins proporții înfiorătoare. Ne-am crucit când am întâlnit elevi de liceu care nu știu cine a fost Harap Alb, iar din Eminescu nu au reținut decât dialogul: "- Tu ești Mircea?/ - Da-mpărate!".

La cea mai recentă ediţie a renumitului Festival Internațional al Aforismului, pe care l-a înfiinţat la Tecuci, Vasile Ghica a solicitat "creșterea" calitativă a acestei specii literare și împânzirea țării cu cât mai multe lecturi literare interactive. S-au înființat astfel 20 de filiale ale Uniunii Aforiștilor în țară și câteva peste hotare, unde activează foști premianți ai festivalului. Prima filială externă a fost pusă pe picioare de o româncă stabilită de multă vreme în sudul Austriei.

Vasile Ghica a experimentat deja formatul lecturilor publice în câteva școli din Țepu și Tecuci, iar acum iese în larg. Manifestarea dedicată lui Mihai Eminescu, programată vineri, 12 ianuarie 2024, ora 12,00 la Sala "Ateneu" din Tecuci, va fi înregistrată și postată ulterior pe YouTube și Facebook. Îi dorim "vânt bun din pupa"!

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.