Ipostaze ale iubirii într-un strop de absint

Ipostaze ale iubirii într-un strop de absint
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imaginaţi-vă că ar trebuie să reprezentaţi într-o formă artistică şi totodată inteligibilă latura senzuală a bizarului. Cum aţi duce la îndeplinire o astfel de sarcină? Ce suport material aţi folosi şi care dintre arte s-ar preta cel mai bine pentru transpunerea ideii în obiect artistic? Înainte de a vă acorda răgazul necesar pentru a medita la aspectele enumerate mai sus, vă spunem despre doi tineri fotografi şi artişti, care reuşit să surprindă frânturi de trăiri, gânduri şi sentimente prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Fotografii închinate iubirilor pierdute

În holul de la etajul întâi al Casei de Cultură a Sindicatelor, a avut loc miercuri seara, de la ora 19.00, deschiderea oficială a expoziţiei de fotografie „Absinth”, semnată de fotografii Simona Andrei şi Tudor Şerban.

„Când ne-am dat seama că interiorităţile noastre coincid, că simţim aceleaşi lucruri, am zis că e timpul să ne destăinuim prin fotografie. Cele peste 40 de lucrări expuse în această seară demonstrează că şi ciudatul, straniul şi neobişnuitul pot avea o latură de senzualitate, care se descoperă privitorului la o analiză mai atentă. Fotografiile noastre sunt închinate, până la urmă, iubirilor pierdute”, ne-au mărturisit Simona Andrei şi Tudor Şerban.

Coordonatorul proiectului şi moderatorul serii a fost poeta Angela Baciu, care s-a implicat într-un mod deosebit de activ de popularizarea evenimentului.

Expoziţie deschisă până în luna ianuarie

Simona Andrei este absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Dunărea de Jos”, promoţia 2007, şi a câştigat, printre altele, premiul întâi la Salonul Naţional de Fotografie „Dan-Mihai Călinescu”, desfăşurat la Craiova, în 2008. Şerban Tudor este în momentul de faţă doctorand în cadrul universităţii de arte şi design Cluj-Napoca, unde pregăteşte o lucrare cu titlul „Social şi estetic în banda desenată”.

La vernisaj au fost prezenţi pictori, fotografi şi cunoscători ai fenomenului artelor vizuale, dar şi simpli spectatori, curioşi să vadă o expoziţie de fotografie neconvenţională. Cei interesaţi de operele artistice ale acestor doi talentaţi tineri artişti pot face o vizită în holul de la etajul întâi al Casei de Cultură a Sindicatelor, unde expoziţia va fi deschisă timp de o lună.

Citit 5511 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2011 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.