Jazzul renaşte împreună cu gălăţeanca Irina Popa

Jazzul renaşte împreună cu gălăţeanca Irina Popa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna decembrie i-a adus Irinei Popa, gălăţeanca de 23 de ani care în 2008 a câştigat Trofeul la Mamaia (după un lung şir de alte trofee), împlinirea unui vis: şi-a lansat, la Bucureşti, primul album muzical, intitulat „The Dream”. 

Mulţumită, Irina ne-a declarat: „Este primul meu material discografic, un album jazz-soul, lucrat în colaborare cu muzicianul Cornel Cristei. Piesa ce dă titlul albumului se va bucura în curând şi de un videoclip, regizat de Dan Ioan Panait. În acest an, am avut şansa să cunosc oameni minunaţi, pe domnul Arhire Romulus, directorul Casei de discuri Soft Records, sub a cărui egidă a apărut albumul „The Dream” şi  pe doamna Mirela Stoenescu, un om de radio extraordinar, care a scris şi câteva rânduri emoţionante în postfaţa CD-ului.

Gestul său m-a copleşit şi îi mulţumesc şi pe această cale. Lansarea albumului s-a desfăşurat într-un cadru distins, într-un club respectabil din București, „La Scena”,  unde muzica de calitate şi arta sunt privite într-o manieră specială, iar publicul este unul avizat, alcătuit din oameni de presă şi muzicieni. Nu au lipsit, la lansare, bineînţeles, cei apropiaţi, prietenii, familia...

A fost emoţionant şi totodată motivant pentru mine. Mă bucur că acest prim album, care cuprinde o muzică aparte şi originală, din punctul meu de vedere, a fost lucrat în colaborare cu Cornel Cristei, de altfel dumnealui fiind autorul compoziţiilor. Fostul component al formaţiei „Roşu şi Negru” este primul muzician care m-a descoperit într-o sală de concurs şi a avut încredere în potenţialul meu. În studioul său din Brăila am lucrat primele mele piese. Revenind la album, dincolo de  faptul că mi-au plăcut compoziţiile, şi acest lucru se vede,  am dorit să arăt publicului şi o altă manieră interpretativă a Irinei Popa. Sau poate un anumit segment de public mă descoperă abia acum şi îşi va forma această opinie…”. Adevărul este că Irina chiar ştie - şi chiar îi place - să cânte jazz!

Factorul „reinventare”

Irina Popa ne-a mai dezvăluit și lucruri interesante despre ea şi despre proiectele viitoare: „Întotdeauna mi-a plăcut să cochetez cu diferite genuri muzicale, să fiu inspirată şi să inspir la rândul meu. Consider că factorul reinventare reprezintă o cheie importantă în existenţa artistică îndelungată, de ce nu eternă... Asta încerc să fac şi eu, să mă reinventez şi să vin în faţa publicului cu ceva altfel de fiecare dată, deosebit şi surprinzător. În 2012, am în plan alături de Cornel Cristei să formăm o trupă alături de care să cânt jazz la evenimente. Totodată anul care vine doresc să fie reuşita unui hit care să aibă succes internaţional”.

După lansarea albumului său, pe site-ul de specialitate http://www.muzicabuna.ro/ a apărut o amplă recenzie intitulată sugestiv: „Jazzul renaşte împreună cu Irina Popa!”.

Citit 7053 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.