Prietenii Bibliotecii Franceze vin la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna viitoare, oaspeţi de seamă sunt aşteptaţi la Biblioteca Franceză. Asociaţia care a pus umărul la naşterea instituţiei de pe Str. Basarabiei nr. 14-16, numită chiar „Les Amis de la Bibliothèque française «Eugène Ionesco» de Galati” (Prietenii Bibliotecii Franceze din Galaţi), împlineşte, în 2009, zece ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, reprezentanţii asociaţiei se vor afla în vizită la Galaţi, în prima săptămână din luna martie.

Din delegaţie vor face parte preşedintele asociaţiei, Jacques Hesse, editor, Pierre Gillardor, vicepreşedinte, profesor universitar de geografie, Philippe Paillard, vicepreşedinte, învăţător, şi alţi câţiva membri ai asociaţiei.

Programul oaspeţilor nu va fi nici pe departe unul lejer. În acesta sunt incluse întâlniri cu elevi şi cadre didactice, conferinţe pe diverse teme (spre exemplu, „Tehnica imprimării şi fabricării unei cărţi”, susţinută de unul dintre membri, tipograf), un moment omagial închinat Ancăi Mihăilescu, fosta preşedintă a bibliotecii din Galaţi, şi chiar un spectacol de teatru, programat la „Gulliver”.

Citit 632 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.