Secţie de cărţi audio pentru nevăzători, la Biblioteca „V.A. Urechia”

Secţie de cărţi audio pentru nevăzători, la Biblioteca „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În următoarea perioadă, la Biblioteca „V.A. Urechia” va fi amenajată o secţie de împrumut destinată special peroanelor cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire.

Biblioteca este partener al Fundaţiei Cartea Călătoare Focşani, în implementarea proiectului „Acces nediscriminativ la educaţie şi cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere”. Proiectul fundaţiei a fost selectat spre finanţare în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European, aflăm dintr-un comunicat de presă al Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă implementarea standardului Daisy – standard internaţional de accesibilizare a informaţiei pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire.

În cadrul acestui proiect, la Centrul de Informare Comunitară de la bibliotecă se va amenaja o secţie de carte audio Daisy. Aceste cărţi vor fi împrumutate, împreună cu aparatura de specialitate care permit lectura lor. Noua secţie ar urma să se deschidă la începutul lunii mai.

Citit 1255 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.