Propunerea domnului Dunavăţu: Pictorul Vişan să facă portretele gălăţenilor

Propunerea domnului Dunavăţu: Pictorul Vişan să facă portretele gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit la redacţie o scrisoare din partea lui Ion Dunavăţu, prin care cititorul nostru vine cu o sugestie: „Îi propun domnului Teodor Vişan să picteze portrete ale oamenilor din Galaţi. Un artist cum este domnul Vişan cred că ar avea succes. Un bătrân cu o mustaţă cum sunt mulţi în oraşul nostru ar dori să dea 400-500 de lei pe un portret pe care să-l aibă mereu în casă. Ar fi interesat domnul Vişan de o asemenea propunere? Aştept un răspuns prin intermediul ziarului”.

L-am contactat  pe artist, care s-a arătat încântat de idee: „Porţile atelierului meu de pe strada Universităţii, nr. 41, sunt deschise oricând, oricui doreşte să-mi treacă pragul. Îi fac, la rândul meu, domnului Dunavăţu, propunerea să vină să-i fac portretul. În ceea ce mă priveşte, am mai fost angajat în astfel de activităţi”. Teodor Vişan lucrează la fel de bine după fotografii sau cu modelul în faţă. „Cred că portretul este mai puternic, mai expresiv, atunci când am modelul în faţă, mă mobilizez altfel”, mai spune artistul.

În ceea ce ne priveşte, vom publica portretul domnului Dunavăţu, atunci când va fi gata, în speranţa că şi alţi gălăţeni vor recurge la această modalitate de a înfrunta veşnicia.

Citit 5172 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.