Spectacolul „La Rondine”, pe muzica lui Puccini, montat în premieră la Teatrul Muzical „Nae Leonard”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 7 martie, de la ora 18,00, artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard” prezintă, în premieră absolută pe ţară, opera în trei acte „La Rondine” („Rândunica”).

Muzica poartă semnătura lui Giacomo Puccini, libretul aparţine lui Giuseppe Adami, regia artistică a spectacolului montat la Galaţi fiind a Andei Tăbăcaru-Hogea. În centrul poveştii care se petrece la Paris şi pe Coasta de Azur stă idila interzisă dintre curtezana Magda şi tânărul Roger.

Premieră naţională

Gălăţenii nu ar trebui să rateze spectacolul de sâmbătă seară, cu atât mai mult cu cât opera a fost foarte rar montată pe scenele din lume, iar în România nu s-a jucat niciodată în întregime.

Laura Sava, directorul interimar al teatrului, spune că în ultimii ani spectacolul de operă s-a jucat doar la Veneţia şi la New York, ultimul având-o ca protagonistă pe Angela Gheorghiu. Melomanilor le este cunoscută, cel mai probabil, doar aria Magdei, din actul I, inclusă, de regulă, în diferite concerte.

Regizoarea, Anda Tăbăcaru-Hogea, consideră că e nedrept ca această creaţie pucciniană să fie atât de puţin căutată de teatre.

„Muzica e cu adevărat încântătoare, e plină de seninătate. De obicei, dramele lui Puccini sunt foarte puternice, cu destine tragice. Dar în „La Rondine” lucrurile stau altfel. Poate şi pentru faptul că Puccini a scris muzica special pentru un spectacol care urma să se joace la Monte Carlo, unde publicul nu dorea drame extrem de tensionate”.

Spectacolul, supratitrat în limba română, aflat sub bagheta dirijorului Sorin Oancea, are o distribuţie extrem de variată: Magda de Civry (Maria Petcu, Braşov), Lisette (Mădălina Diaconescu, Constanţa), Roger (Olexei Strebnisky, Ucraina), Prunier (Florin Butnaru, Bucureşti), Rambaldo (Andrei Donos, Rep. Moldova), Perichaud (Călin Cozma, Germania), Gobin (Florin Marcovici), Crebillon (Laurenţiu Severin, Constanţa), precum şi Adina Lazar, Ana Condrea, Lucia Cicoară Drăgan, Mirela Stoica, Iulia Florea, Ciprian Marcovici, Florin Marcovici.

Citit 1648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.