„Caravana filmelor TIFF” poposeşte pentru trei zile la Galaţi (P)

„Caravana filmelor TIFF” poposeşte pentru trei zile la Galaţi (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii sunt aşteptaţi pe 28, 29 şi 30 iunie a.c. la „CARAVANA FILMELOR TIFF”. Organizat de Fundaţia Andreiana Juventus în parteneriat cu Primăria Galaţi şi ArcelorMittal Galaţi, proiectul va avea loc pe scuarul de la intersecţia B-dul Falezei şi Regiment 11 Siret. În fiecare dintre cele trei seri, cu începere de la ora 21.00, va derula câte un film: vineri - „Funeralii Fericite”, sâmbătă – „Flight” şi duminică – „Despre oameni şi melci”. Cele trei filme vor fi proiectate pe un ecran de 10 x 20 de metri.

Funeralii fericite (2013, regia Horaţiu Mălăele) prezintă povestea a trei cheflii - un român, un rus şi un bulgar – care, aflaţi la masa unui bar, au pierdut deja şirul paharelor. Speriaţi de iminenţa unei razii, cei trei părăsesc barul şi ajung lângă o tabără de ţigani. Pentru a continua distracţia, ei plătesc o ţigană pentru a le citi viitorul. Aceasta îi prezice fiecăruia data exactă a morţii şi felul în care va sfârşi. De aici, urmează partea interesantă.

Flight” (2012, regia Robert Zemeckis) aduce în prim-plan într-un mod original şi captivant povestea unui pilot de avion care se transformă peste noapte din erou naţional în inamic public.

Despre oameni şi melci” (2012, regia Tudor Giurgiu) este unul dintre cele mai apreciate filme ale anului trecut. După ce fabrica de maşini ARO a dat faliment, un muncitor se transformă într-un lider local de opinie şi încearcă să găsească o soluţie pentru a cumpăra fabrica şi a o transforma într-o crescătorie de melci. Un film care demonstrează că umorul de bună calitate poate izvorî şi dintr-o poveste cât se poate de tristă.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării, organizatorii le pregătesc gălăţenilor şi brăilenilor un concurs de canotaj. Evenimentul are loc sâmbătă (29 iunie), cu plecare din Brăila la ora 10.30. Pe traseu participanţii vor avea şi două opriri, urmând ca în jur de ora 17.00 să ajungă la  Trecerea Bac din Galaţi. 

Citit 2325 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 16:33