La Salonul Bibliotecii „Urechia” din Galaţi au LANSAT CĂRŢI brăilenii

La Salonul Bibliotecii „Urechia” din Galaţi au LANSAT CĂRŢI brăilenii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un puternic desant literar brăilean a asigurat seara ultimului dintre întrunirile Salonului literar „Axis Libri” al Bibliotecii „V. A. Urechia”, de joi, 12 februarie. În sala „Mihai Eminescu” au fost lansate numai cărţi ale scriitorilor din oraşul vecin.

Criticul şi publicistul Dumitru Anghel a venit cu „O samă de scriitori” (trimitere frumoasă la letopiseţul lui Neculce), în care a strâns cronicile dumnealui la cărţi ale unor scriitori din mai toată ţara, un spaţiu generos fiind rezervat creatorilor de la Dunărea de Jos. Scriitorilor brăileni, firesc, li s-a acordat partea leului. Să cităm măcar câteva nume: Fănuş Neagu, Nicolae Mărăşanu, Diana şi Cristian Corcan, Marian Coman; dar şi Mihai Vintilă şi Virgil Andronescu care au lansat cărţi). Virgil Andronescu a prezentat volumul său de poeme „Cronica potopului de după Dumnezeu” şi unul de proză – „Foaie de observaţie-jurnalul unei conştiinţe”, iar Mihai Vintilă a venit cu două cărţi de poeme: „Fiare şi oameni” şi „Ordine în gânduri”.

La fel şi poetul Dragoş Ionescu, cu „Alter Ego”. Brăilenii s-au putut mândri şi cu o nouă propunere literară zonală: „Revista Litera 13” – să le fie cu noroc! Mai notăm că emoţia versurilor regretatului poet basarabean Grigore Vieru, aniversat la acelaşi salon gălăţean, a fost adusă chiar de tineri elevi basarabeni care studiază la Galaţi, coordonaţi de profesoarele Adriana Nicoleta Ilie şi Carmen Alexandrescu şi de bibliotecara Ionela Călin, de la Liceul Tehnologic de Marină.

Astăzi, noi lansări de carte

Astăzi sunt programate trei lansări de carte, cu doi autori din Tecuci şi unul din Galaţi, de la ora 17,00: „Ochiul de sticlă”, o carte de teatru a scriitoarei şi ziaristei Katiei Nanu (una dintre piesele cuprinse în volum fiind deja în pregătire pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”), volumul „În aşteptarea precipitaţiilor”, de Grigore Postelnicu – tot teatru şi un volum de istorie literară - „Ştefan Petică - evadare în iluzie”, respectiv „Uricar la poarta Moldovei de Jos” vol. VI (pagini de istorie şi cultură din Tecuci şi Galaţi), cărţi semnate de criticul tecucean Ionel Necula.


CITEŞTE ŞI: "Cavalerul trac" - exponatul lunii februarie la Muzeul "Casa Cuza Vodă"

 

Citit 978 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.