Ce SPECTACOLE putem vedea în acest weekend la Dramatic şi Muzical

Ce SPECTACOLE putem vedea în acest weekend la Dramatic şi Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 13 martie, de la 19,00, Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" ne oferă ultima piesă pusă în scenă, deja a treia din stagiune, cu un text extrem de actual: comedia politică "După Noi, Apocalipsa" (deci cu vădită trimitere la D.N.A. şi ticăloşiile mafiilor politice), o piesă a scriitoarei şi ziaristrei Katia Nanu, cu subiecte inspirate, desigur, şi de «ochiul de ziarist». Regia aparţine lui Cristian Gheorghe, care montează astfel deja un al doilea spectacol în această stagiune. Joacă sub aplauze actorii Ciprian Braşoveanu, Dan Capăţână, Aureliu Bâtcă, într-o echipă bine legată. Şi nu ne referim aici la cătuşe!

Sâmbătă şi duminică: doi în unu, teatru şi film în premieră absolută!

Mâine, 14 martie, de la 19,00, în sala mare a Teatrului Dramatic, avem premieră! Spectacolul, care va fi reluat şi duminică de la aceeaşi oră, este realizat pe baza textelor unei piese scrise de un dramaturg maghiar contemporan foarte jucat în Europa, împletit cu scenariul unui film de succes al unui celebru cineast italian, ambele texte contopindu-se. „Vânzătorul de vise”, este regizat de Eugen Făt, care a realizat o adaptare după piesa "Portugalia" de Zoltán Egressy şi "The Star Maker" de Giuseppe Tornatore, regizor şi scenarist al unor filme mari precum „Nuovo Cinema Paradiso” sau „Legenda pianistului de pe ocean”. Distribuţia este generoasă: Gabriel Constantinescu, Petrică Păpuşă, Ion Moldoveanu, Flavia Călin, Vlad Ajder, Răzvan Clopoţel, Mihaela Lecca-Gorea, Elena Ghinea, Ana Maria Ciucanu, Lică Dănilă, Ştefan Forir. S-au mai realizat în ultimele decenii spectacole-colaj de texte din piese scrise în perioade diferite, dar care, legate prin temă, oferă mai multă emoţie şi o piesă nouă: De pildă, spectacolul lui Silviu Pucărete, „Ubu Rex cu scene din Macbeth“, cu texte din Shakespeare şi Jarry, la Teatrul Naţional din Craiova, a fost prezentă în ´91 şi la Festivalul Internaţional de la Edinburgh. La Festivalul de comedie gălăţean de anul trecut, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ ne-a propus un colaj, piesa „Jurnalul unor nebuni”, după Cehov şi Gogol, în regia lui Louise Dănceanu. Acum, regizorul gălăţean întrepătrunde, foarte interesant, chiar două genuri diferite: teatrul şi filmul. Cu pagini din doi autori care au emoţionat şi până acum publicul!

"Curs de fantomodele"

Teatrul Muzical „N. Leonard” prezintă sâmbătă, 14 martie, de la ora 18,00, spectacolul de revistă „Curs de fantomodele”, proaspăt lansat, sâmbăta trecută. Regizat de actorul Paul Buţa, montat pe textele umoristice ale gălăţeanului Petronel Vizitiu, spectacolul beneficiază de aportul lui Edi Stancu, un coregraf care a lucrat cu televiziuni comerciale cunoscute din România, precum PRO TV sau Antena 1, cu realizatori de succes precum Teo Trandafir, şi care i-a făcut şi mai strălucitori pe balerinii teatrului. Strălucire dă scenei şi scenografa premiată în festivalul de comedie de la Galaţi, Lăcrămioara Dumitraşcu. Nu în cele din urmă, echipa: Geanina Sion, Viorica Mărăndici, Mitică Belciugan, Radu Hoghidan, Izabela Oancea şi Paul Buţa. Solişti: Luminiţa Vologa, Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Ionuţ Negrişanu, Mihail Anton. Evoluează orchestra de revistă şi baletul teatrului, dirijor Nicolae Mantu. Două ore de râs şi ritm!

„Scufiţa Roşie”, poveste-de-poveste!

Duminică 15 martie, de la 10,00, Teatrul „Gulliver” prezintă, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o poveste îndrăgită, care nu lipseşte din mintea niciunui copil de pe Pământ: „Scufiţa Roşie”. Basmul unui celebru povestitor al lumii, Charles Perrault, a fost pus în scenă de un regizor foarte cunoscut de gălăţeni, Daniel Stanciu (care semnează şi coloana sonoră şi, alături de Daria Gănescu, şi scenografia). Vor juca îndrăgiţii actori: Marian Sterian, Ramona Păuc, Eduard Şişu, Aurelian Iorga, Rodica Panu. „Cei mici vor afla de ce este bine să nu ieşi niciodată din cuvântul mamei şi ce pericole te pot pândi, dacă te abaţi de la drumul cel bun. În plus, frumuseţea păpuşilor, fondul muzical foarte dinamic şi variat, umorul replicilor şi al situaţiilor fac ca acest spectacol să fie foarte atractiv şi pentru părinţi”, spun păpuşarii. Este „o lecţie valoroasă despre ascultare, pe care orice copil trebuie să o cunoască” şi „cea mai cunoscută şi îndrăgită poveste pentru copii”. Preţul biletelor: 8 lei pentru copii, 10 lei pentru adulţi.

Citit 1362 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.