Pianul Steinway, inaugurat în acest weekend de un concert Horia Mihail, la Teatrul Muzical (FOTO)

Pianul Steinway, inaugurat în acest weekend de un concert Horia Mihail, la Teatrul Muzical (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” ne oferă un eveniment remarcabil: turneul extraordinar al remarcabilului pianist Horia Mihail (foto), care deschide, anul acesta, seria concertelor "Pianul călător" chiar la Galaţi. Evenimentul artistic va avea loc duminică, 22 martie, de la ora 19,00. Totodată, cu această ocazie, va fi inaugurat noul pian de concert, proaspăt achiziţionat pentru teatru de Consiliul Local şi Primărie, o adevărată bijuterie, marca Steinway & Sons.

Dirijorul Mircea Holiartoc va conduce Orchestra simfonică a teatrului. În program figurează compozitori celebri: Rahmaninov, Suppe, Sibelius, Saint Saens, Ceaikoski. Preţul biletelor este atractiv: 21,60 lei, respectiv, 10,80 lei, cu reducere.

Mircea Holiartoc

"Pianul călător" este un proiect al Radio România Cultural, organizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Accendo, început în 2011 şi aflat acum la al treilea turneu prin oraşele ţării care nu au un pian performant. Turneul de anul acesta începe pe pianul gălăţean şi va continua pe un pian ce va fi transportat în oraşe din Banat, Ardeal, Crişana, Moldova (inclusiv la Tecuci), peste Prut, la Chişinău, în Dobrogea. La finalul turneului, pianul, proprietate a Societăţii Române de Radiodifuziune, va rămâne la Tulcea.

Turnee în 18 ţări, de pe patru continente

Horia Mihail a debutat la 10 ani şi a concertat de peste 1.000 de ori, cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica „George Enescu“ Bucureşti şi cu Orchestra Naţională Radio. Absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, Horia Mihail a urmat şi cursurile Universităţii Illinois şi a primit Artist Diploma de la Boston University, unde a fost şi lector universitar.

A susţinut concerte în 18 ţări, de pe patru continente, a putut fi ascultat la posturi de radio şi televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Este membru al formaţiei ”Romanian Piano Trio”, alături de violonistul Alexandru Tomescu şi celistul Răzvan Suma, cu care a susţinut concerte de mare succes în ţară şi străinatate. S-a implicat în proiectele: "Pianul călător", "Duelul viorilor" (alături de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru), "Flautul de aur" (împreună cu flautistul Ion Bogdan Ştefanescu) şi "Vioara lui George Enescu la sate" (cu Gabriel Croitoru).


 

Citit 1695 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.