Principele Radu, în vizită la Biblioteca Judeţeană din Galaţi/ SUCCES de public la lansarea „Cărţilor Regale”!
Foto: Foto Victor Cilincă

Principele Radu, în vizită la Biblioteca Judeţeană din Galaţi/ SUCCES de public la lansarea „Cărţilor Regale”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Punctualitatea este politeţea regilor” - spunea regele Ludovic al XVIII-lea; ori, joi, 19 martie, Alteţa Sa Regală Principele Radu a „debarcat” exact la fix la Biblioteca „V. A. Urechia”, conform programului anunţat anterior, în ciuda ninsorii şi apoi ploii căzute.

Vizita principală (oaspetele avea să meargă apoi la Universitatea "Dunărea de Jos" şi la Brăila), la Biblioteca „V. A. Urechia”, instituţie creată, a punctat joi directorul instituţiei, prof. dr. Zanfir Ilie, chiar prin decretul Regelui Carol I, a însemnat şi lansarea a două volume din Colecţia „Cărţile Regale” a Editurii Curtea Veche - Bucureşti. Publicul a umplut Sala „Mihai Eminescu”, care găzduia o expoziţie de volume donate de Regele Carol I: şefi de instituţii de cultură, istorici, regalişti, tineri şi vârstnici. 

Am aflat de la Principele Radu, autor al unuia dintre volumele lansate, epuizat complet – însemnări, „Trei Poduri peste lume”, cu prefaţa lui Michel Camus – că editura a stârnit interesul public, cu peste un milion de cărţi vândute dintre cele dedicate monarhiei româneşti de joi şi de azi! A doua carte excelent vândută joi a fost albumul „Margareta, mărturia unui sfert de veac regal”, semnat de Sandra Gătejanu Gheorghe, director de Protocol al Casei Regale a României, prefaţată „tulburător”, remarca principele, chiar de Regele Mihai I. Cele două cărţi conţin destule date inedite din culisele unei diplomaţii regale menite să sprijine ţara în lume.

Clădirea bibliotecii, fost Palat al Comisiei Europene a Dunării, a fost prilejul unor evocări istorice făcute de directorul-gazdă şi de oaspetele lansat, care a avut multe autografe de oferit! Aplecarea spre literatură, ca autori în vogă, şi spre sprijinirea culturii de către monarhii români, a fost unul dintre aspectele punctate. Principele a promis că va încerca să răspundă invitaţiei de a se reîntoarce pentru a onora aniversarea fondării din 1889 a Bibliotecii, dar şi pentru a vizita Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.


 

Citit 1474 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.