PIANUL de concert al Teatrului Muzical din Galaţi are "lipici". Se pregătesc multe SURPRIZE
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

PIANUL de concert al Teatrului Muzical din Galaţi are "lipici". Se pregătesc multe SURPRIZE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei proiecte Radio România Cultural îşi vor da mâna cu Teatrul Muzical gălăţean. De-abia s-a inaugurat oficial pianul de concert şi proiectele muzicale naţionale deja curg. Vor mai veni la Galaţi, în perioada următoare, nume cunoscute precum Răzvan Suma, Alexandru Tomescu, Liviu Prunaru sau Gabriel Croitoru.


Până acum, mulţi artişti de talie internaţională, români sau străini, au renunţat să vină la noi, pentru că eram printre puţinele teatre muzicale din ţară care nu aveau pian de concert. Acum avem un adevărat... Rolls Royce al pianelor, după cum spunea dirijorul teatrului, Mircea Holiartoc, primul care a testat pianul. Dirijorul, specialist în domeniu, la rândul său, ştie ce spune: trebuie să ne lăudăm şi cu faptul că, pentru prima oară în istoria teatrului nostru, dirijorul Muzicalului a fost invitat, în luna februarie, să deschidă stagiunea de concerte a Orchestrei Naţionale Radio. Pentru performanţele sale a fost chiar declarat "Omul zilei" de către Radio România Cultural.

Avem la Galaţi artişti buni, aveam nevoie de dotări pe măsură. Acum doi ani, după o perioadă în care în teatru se lucra încă pe instrumente din anii ´50 sau aduse de-acasă, s-a făcut o importantă achiziţie de instrumente noi. Noul pian a fost achiziţionat prin unicul distribuitor specializat, Senia Company, care oferă garanţie cinci ani şi acordaje instrumentului care va rezista, desigur, multă vreme (cei care îl acordează îşi pun mănuşi albe!).

Trei proiecte atrase, instrumene rare, artişti aleşi

Nu mai puţin de trei proiecte ale Radio România Cultural din acest an vor avea partener teatrul gălăţean, tocmai datorită instrumentului. Îl vom avea astfel la Galaţi în curând pe violoncelistul Răzvan Suma, artist de succes pe scenele internaţionale. Urmează, pe 6 mai, Alexandru Tomescu, cel care concertează pe Stradivariusul lui Enescu! "Duelul viorilor" va aduce, pe 21 septembrie, la Galaţi, doi violonişti români de talie mondială care cântă pe viori de colecţie - Liviu Prunaru (concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw din Amsterdam, care cântă pe Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, care cântă pe Guarnieri), acompaniaţi de maestrul Horia Mihail, la pianul nostru. Concertele  vor fi transmise de radiodifuziunea naţională. Directorul teatrului, Teodor Niţă, spune că vor urma şi alte proiecte frumoase, care să ne deschidă calea la nivel naţional şi internaţional.


CITEŞTE ŞI: Teatrul Muzical din Galaţi şi-a cumpărat PIAN de la CEA MAI RENUMITĂ FIRMĂ din lume (VIDEO)

Citit 1285 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.