Donaţie de carte la Biblioteca "V.A.Urechia" pentru Penitenciarul Galaţi

Donaţie de carte la Biblioteca "V.A.Urechia" pentru Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Câţiva reprezentanţi ai Penitenciarului Galaţi s-au aflat, joi, 9 iulie, la Biblioteca judeţeană „V. A. Urechia”, de unde au plecat cu un transport de cărţi, donaţie a instituţiei de cultură. În Sala "Eminescu", unde s-au semnat documentele, directorul bibliotecii, Zanfir Ilie, a lăudat macheta instituţiei pe care o conduce, lucrare realizată meticulos chiar de persoane private de libertate de la Penitenciarul Galaţi şi donată acum câţiva ani bibliotecii. Au fost prezenţi Geta Eftimie, director adjunct, Letiţia Buruiană, şefă Compartiment Voluntariat şi câţiva dintre bibliotecari.

"În contextul parteneriatului permanent pe care îl avem de câţiva ani cu penitenciarul din Galaţi, se fac şi împrumuturi externe către acesta: cărţile se pot împrumuta de la noi, pe bază de borderou, şi astfel se măreşte şi activitatea bibliotecii", ne-a explicat Titina-Maricica Dediu, şefa Biroului Marketing Programe Proiecte.

La aceste împrumuturi, se adaugă acum şi donaţiile. Au fost dăruite şi preluate pe bază de semnătură de către oamenii în albastru 450 de cărţi de beletristică şi de cultură generală, aşteptate ca pâinea caldă de cei care au acum timp să înveţe, să se educe sau pur şi simplu să se distreze.

"Pentru că aveam informaţii că acolo se citeşte foarte mult, ne-am hotărât ca, pe lângă cărţile pe care le vom împumuta, să le facem şi donaţii, din cărţile donate nouă, căci, nu-i aşa, "dar din dar"…", a explicat managerul instituţiei.

Citit 1252 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.