VIDEO&FOTO/ Întâlnirea cu Jula, Mirabela, Marina şi Dorobanţu/ Un spectacol cald, fără ifose, cu spectatori şi pe gard

VIDEO&FOTO/ Întâlnirea cu Jula, Mirabela, Marina şi Dorobanţu/ Un spectacol cald, fără ifose, cu spectatori şi pe gard
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Astăzi, 6 septembrie, Ionel ar fi împlinit 83 de ani”, a creat încă un moment de emoţie cântăreţul de talie naţională Alexandru Jula, în seara de duminică, 6 septembrie, în Grădina de vară „Leonard” a Teatrului Muzical, evocându-şi prietenul cu care a cântat decenii la rând într-un cuplu renumit la Galaţi şi Constanţa: Ionel Miron. Jula a cerut să se stingă luminile şi cuplul Jula şi Miron... a cântat, într-o înregistrare tinerească, de acum 50 de ani.

În aceeaşi seară de duminică, cântăreaţa Mirabela Dauer, care, dintre artiştii invitaţi, a evoluat cu programul cel mai copios din cadrul show-ului celebrului gălăţean, spectacol intitulat „Alexandru Jula - Ultimul romantic”, i-a evocat pe regretaţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici, despre care a povestit şi din ale căror piese le-a cântat „sălii”, alături de prime audiţii şi de şlagăre de aur. Ca şi alţi invitaţi ai serii, cântăreaţa, care a mărturisit acum, public, că vine întotdeauna la Galaţi datorită invitaţiei prietenului cu inimă mare, Alexandru, a fost bisată. Interesant este şi că i-a făcut, inclusiv organizatorului, o surpriză finală, cântând… o horă, în care s-au prins doamne şi domnişoare, inclusiv o senioră care urcase înainte, de fiecare dată, sus pe scenă, ca să ofere flori invitaţilor, să se lase fotografiată alături de fiecare, ba şi cântând alături de Gabriel Dorobanţu, şi el bisat.

Antuziastă şi aplaudată, Marina Florea a declarat publicului că ar veni şi pe jos până la Galaţi, ca să-l încânte...

Frumos gestul maestrului Jula, de a promova, alături de invitaţi grei, talente tinere, precum tânărul Gabriel Lazăr, remarcat de gălăţean încă pe vremea când era aproape copil, tânărul deschizând duminică concertul. Dar prezentând şi o glorie locală, micuţa de 15 ani Maria Crăciun, vedeta de la Rai Uno, care a cântat în faţa Papei şi alături de Al Bano (cântă de la cinci ani, când a fost îndrăgită de Mirabela Dauer, fiindcă, premiată la ”Cerbul de Aur” al copiilor, a mers curajoasă în cabina artistei, ca să o asigure că îi cântă piesa ”Teatrul de păpuşi”; aşa au rămas prietene). Mirabela a avut şi acum cuvinte calde pentru talentul nostru deja exportat. Mica interpretă a fotografiat-o pe cântăreaţă cântând şi dansând şi a urcat apoi lângă ea doar pentru a-i oferi flori, iar Mirabela a cerut publicului: „Să o iubiţi foarte tare, pentru că e mândria dumneavoastră!” A cântat la Treleviziunea italiană, la San Remo, a cucerit premii internaţionale, e „o fată minunată, este a noastră, a Galaţiului! Ar merita să fie mai mult ajutată de cei care ne păstoresc”, a spus şi Aexandru Jula.

Publicul a umplut până la refuz grădina şi, ca la toate concertele lui Jula, a stat şi în picioare, ba chiar a aplaudat şi a fredonat… de pe garduri şi din stradă! Un spectacol cald, direct, fără ifose, cu muzică şi glumiţe pipărate spuse de amfitrionul-prezentator Jula, care a avut partea sa de muzică dăruită gălăţenilor, spectacol prelungit la cererea publicului chiar şi până după ora de circulaţie a autobuzelor.

Citit 2866 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2015 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.