Israelul lovește și în sudul Libanului

Israelul lovește și în sudul Libanului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Artileria israeliană a lovit duminică sudul Libanului ca răspuns la tiruri din zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, informează AFP. Gruparea teroristă Hezbollah afirmă că a vizat trei situri militare israeliene din regiunea contestată a Muntelui Dov, potrivit news.ro.

Forţele de Apărare ale Israelului au publicat imagini cu atacurile sale aeriene asupra unui cort al Hezbollah instalat pe teritoriul israelian şi a altor infrastructuri de la graniţa cu Libanul, ca răspuns la tiruri de mortiere. Acest anunţ intervine în contextul în care Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă a mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza pe flancul său sudic. Hamas şi alte mişcări palestiniene angajate în lupta armată împotriva Israelului sunt stabilite în sudul Libanului.

Hezbollah a stat în mare parte deoparte la rundele anterioare de lupte între Israel şi grupurile teroriste palestiniene, închizând doar ochii la facţiunile locale care operează de pe teritoriul său din sudul Libanului.

Citit 552 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.