Cetățenie ucraineană pentru luptătorii străini

Cetățenie ucraineană pentru luptătorii străini
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus luni ca cetăţenia ucraineană să poată fi obţinută de luptătorii străini şi de persoanele de origine ucraineană, fără ca aceştia să fie nevoiţi să renunţe la cealaltă cetăţenie a lor, o schimbare radicală, deoarece legea interzice naţionalitatea multiplă, relatează AFP.

Zelenski a transmis pe reţelele de socializare că reforma ar trebui să fie în beneficiul "luptătorilor străini care au venit să apere Ucraina, a celor care luptă pentru libertatea Ucrainei ca şi cum ar fi patria lor". Textul le va permite, de asemenea, "tuturor etnicilor ucraineni şi urmaşilor lor din întreaga lume să aibă cetăţenia noastră, cu excepţia, desigur, a cetăţenilor statului agresor", a spus el.

Ucraina nu permite în prezent dubla cetăţenie. Oricine solicită naturalizarea trebuie, prin urmare, să renunţe la cetăţenia originală pentru a obţine naţionalitatea ucraineană. Mii de străini au ajuns în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie 2022, pentru a lupta împotriva forţelor ruse.

Moscova îi numeşte mercenari şi, în cazul occidentalilor, vede acest lucru ca pe o dovadă a unui război proxy purtat de NATO.

Citit 384 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2024 17:56

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Bleah
    Luni, 22 Ianuarie 2024 18:52
    5.13.167.***
    Chiar îmi doream cetățenia ukri și nu stiam cum sa o obțin... . Noroc cu zdrelea, ca a venit cu soluția... Cred ca sunt mulți în situația mea, iar acum sunt bucurosi :))
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.