Alegeri comasate, varianta bulgărească

Alegeri comasate, varianta bulgărească
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a anunţat vineri că autorităţile de la Sofia vor organiza simultan alegerile legislative anticipate şi alegerile europene, la data de 9 iunie, informează EFE şi BTA.

Anunţul preşedintelui a venit după ce premierul interimar numit la 30 martie, Dimităr Glavcev, a prezentat o listă cu posibili miniştri de cabinet care trebuie să conducă ţara până la formarea unui nou executiv.

Radev a declarat că marţi, 9 aprilie, va emite trei decrete - unul pentru guvernul interimar, unul pentru alegerile europene şi altul pentru alegerile legislative anticipate naţionale. El şi-a exprimat speranţa că, în acest fel, participarea la vot va fi mai mare şi statul va putea economisi resurse.

Convocarea alegerilor vine în urma eşecului celei de-a treia şi ultime încercări de formare a guvernului.

Alegerile legislative din 9 iunie vor fi al şaselea scrutin în numai trei ani, o perioadă de instabilitate din cauza blocajelor şi a vetourilor din Parlament, după un deceniu în care liderul GERB, fostul premier Boris Borisov, a dominat politica ţării.

Citit 238 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 15:34

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro