Acord de securitate între Letonia și Ucraina

Acord de securitate între Letonia și Ucraina
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat joi cu omologul său leton, Edgar Rinkevics, un acord de securitate pentru o perioadă de zece ani, asemănător înţelegerilor pe care Ucraina le-a încheiat cu ţări precum Germania, Franţa sau Regatul Unit, relatează agenţia EFE.

Preşedintele ucrainean a anunţat că Letonia va oferi în fiecare an Ucrainei un ajutor militar echivalent cu 0,25 la sută din PIB-ul ţării baltice. În plus, Letonia s-a angajat să sprijine Ucraina în apărarea cibernetică, în operaţiunile de deminare şi producţia de drone, precum şi să susţină Kievul în demersurile de aderare la UE şi NATO.

Citit 252 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 17:09

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Vineri, 12 Aprilie 2024 08:01
    82.79.117.***
    Si Ucraina ce va oferi Letoniei timp de 10 ani? Asa, pentru claritate! Rețiproca!?
    7
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro