Israelul nu renunță la ofensiva asupra Rafah

Israelul nu renunță la ofensiva asupra Rafah
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că armata israeliană va intra "cu sau fără acord" în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru a elimina cele patru batalioane Hamas despre care spune că rămân în acea zonă, transmite EFE.

"Vom intra în Rafah şi vom elimina batalioanele Hamas de acolo, cu sau fără un acord", a spus Netanyahu, în timpul unei întâlniri cu rudele celor răpiţi şi ale victimelor atacului fără precedent comis de gruparea islamistă palestiniană asupra Israelului pe 7 octombrie 2023. "Nici nu se pune problema că vom încheia războiul înainte de a ne atinge toate obiectivele", a adăugat premierul israelian, potrivit Reuters.

Declaraţiile sale vin într-un moment în care Hamas studiază cea mai recentă propunere de armistiţiu din partea mediatorilor de la Cairo, care are în vedere o încetare a focului de 40 de zile şi eliberarea a mii de prizonieri palestinieni, în schimbul ostaticilor din Gaza, potrivit presei israeliene.

Citit 216 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 15:25

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro