Marea Britanie nu renunță la expulzarea migranților

Marea Britanie nu renunță la expulzarea migranților
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a dat asigurări luni că totul este "gata" pentru a expulza solicitanţii de azil în Rwanda, "indiferent ce se întâmplă", odată ce proiectul controversat de lege va fi votat în Parlament, relatează AFP şi Reuters. Sunak a spus că primele zboruri cu solicitanţi de azil spre Rwanda vor decola în 10-12 săptămâni.

"Pot să confirm că am plasat un aerodrom în standby, am închiriat chartere comerciale pentru anumite sloturi orare şi avem 500 de oameni foarte bine instruiţi, gata să escorteze imigranţi ilegali până în Rwanda, iar alţi 300 vor fi instruiţi în următoarele săptămâni", a explicat Sunak.

Potrivit calendarului prezentat de premier, primul zbor cu solicitanţi de azil va pleca spre Rwanda în luna iulie. Sunak a mai spus că este "încrezător" că planul se conformează tuturor obligaţiilor internaţionale ale Marii Britanii, răspunzând unei întrebări privind statutul de membru al Convenţiei Europene privind Drepturile Omului.

Citit 261 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2024 16:31

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro