Rusia amenință cu atacarea Poloniei în cazul în care aceasta ar amplasa arme nucleare

Rusia amenință cu atacarea Poloniei în cazul în care aceasta ar amplasa arme nucleare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rusia amenință că va ataca armele nucleare ale NATO dacă acestea ar fi plasate în Polonia, relatează "Sky News".

Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului de externe rus, a avertizat că orice arme sau facilități nucleare ale NATO amplasate în Polonia vor fi considerate ca o amenințare la adresa securității Rusiei. El a subliniat că și discuțiile despre o astfel de desfășurare militară sunt percepute ca provocări, referindu-se la declarațiile oficiale și la "capetele fierbinți" din Varșovia. Ryabkov a menționat că aceste acțiuni nu vor contribui la securitatea Poloniei și că orice instalații nucleare amplasate pe teritoriul Poloniei vor fi ținte principale ale planurilor militare ale Rusiei.

În contextul actual, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat recent că Polonia este pregătită să adăpostească armele nucleare ale NATO, ca reacție la decizia Rusiei de a amplasa arme nucleare în Belarus. Duda a făcut aceste remarci într-un interviu acordat tabloidului Fakt, subliniind că Polonia este gata să contribuie la consolidarea securității flancului estic al NATO, prin găzduirea unor arme nucleare ale aliaților săi.

Citit 439 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 14:35

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Put Inhu Ylo
    Joi, 25 Aprilie 2024 15:33
    188.247.134.***
    Ce circ! Adica federatia dusa muta focoase nucleare in belarus, iar cand Polonia isi adauga aceasta capacitate brusc e inacceptabil? Cum sa iei in serios un asa clown?
    1
    17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro