Joe Biden, între ciocan și nicovală

Joe Biden, între ciocan și nicovală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat că "a fost frumos de privit" raidul poliţiei din New York la o clădire a Universităţii Columbia ocupată de studenţi propalestinieni şi le-a cerut oficialilor să reprime protestele din campusurile din SUA, informează Reuters. "New York a fost sub asediu noaptea trecută", le-a declarat Trump susţinătorilor săi, la un miting de campanie în Wisconsin, lăudându-i pe agenţii de poliţie, care au arestat circa 300 de protestatari la Universitatea Columbia şi la City College din New York, pe care i-a numit "nebuni furioşi şi simpatizanţi ai Hamas".

Deşi revendicările studenţilor protestatari diferă, mulţi cer o încetare imediată a focului în războiul din Gaza şi ca universităţile lor să renunţe la companiile cu legături militare cu Israelul. "Vă îndemn să înlăturaţi taberele imediat, să-i eliminaţi pe radicali şi să ne luăm înapoi campusurile pentru toţi studenţii normali, care vor un loc sigur în care să înveţe", a mai spus Trump.

De cealaltă parte, speranțele actualului președinte democrat Joe Biden, de a se baza pe coaliția ce l-a propulsat la Biroul Oval în 2020 sunt amenințate, în contextul în care mișcarea de protest împotriva Israelului - văzută de mulți drept nu doar profund antisemită, ci și antiamericană și pro-Hamas - se răspândește în campusurile universitare americane, cu sute de arestări și confruntări violente. Problemele sunt amplificate și de faptul că partea radicală din Partidul Democrat își declară pe față susținerea pentru protestatari.

Mai mult, democrații pro-israelieni îl presează acum pe președinte să răspundă cu mai multă forță la incidentele antisemite din colegii și universități, lansând un ecou similar apelurilor republicanilor, inclusiv din partea lui Donald Trump. Aceștia din urmă descriu demonstrațiile din ce în ce mai violente drept un semn al "incompetenței" care există în Casa Albă democrată.

Citit 342 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 14:16

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro