Putin a ordonat exerciții militare cu arme nucleare tactice

Putin a ordonat exerciții militare cu arme nucleare tactice
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Rusia a anunțat luni că va organiza un exercițiu militar care va include antrenamente pentru utilizarea armelor nucleare tactice, după ceea ce Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că au fost amenințări provocatoare din partea oficialilor occidentali, informează Reuters, citată de Hotnews. Ministerul rus al Apărării a declarat că exercițiul a fost ordonat de președintele Vladimir Putin și va testa pregătirea forțelor nucleare nestrategice pentru a îndeplini misiuni de luptă.

Exercițiile militare vor include antrenamente pentru pregătirea și desfășurarea în vederea utilizării armelor nucleare nestrategice, a precizat Ministerul rus al Apărării. Unităţi de rachete din Districtul militar de sud şi forţe navale vor participa la exerciţii, potrivit Ministerului rus al Apărării. „În timpul exercițiului, vor fi efectuate o serie de măsuri pentru a exersa aspectele legate de pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Rusia deține cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume.Exercițiul are ca scop asigurarea integrității teritoriale și suveranității Rusiei „ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali la adresa Federației Ruse”, a precizat ministerul.

Invazia din 2022 a lui Putin în Ucraina a declanșat cea mai gravă ruptură a relațiilor dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaților ruși și americani. Rusia prezintă războiul ca pe o bătălie cu Occidentul, despre care Putin spune că a ignorat încercarea de prietenie a Moscovei după căderea Uniunii Sovietice în 1991 și a încercat să preia controlul asupra Ucrainei în timp ce a extins alianța militară NATO spre est.

Occidentul și Ucraina spun că nu se vor opri până când forțele rusești nu vor fi înfrânte și prezintă războiul ca pe o acaparare de teren în stil imperial, menită să forțeze țara să revină în orbita Moscovei.

Citit 345 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 16:23

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro