Petrolul - Oțelul, ultima deplasare din Superligă pentru gălățeni

Petrolul - Oțelul, ultima deplasare din Superligă pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Fanii roș-alb-albaștrilor vor avea prilejul să-și urmărească favoriții și în prima zi a sărbătorilor pascale

Finalul sezonului se apropie, iar gruparea gălățeană Oţelul are încă misiunea de a se poziționa cât mai bine. Orice clasare mai sus înseamnă bonificații financiare suplimentare din drepturile tv, așa că trupa lui Dorinel Munteanu este motivată să scoată maximum din meciurile pe care le mai are de disputat.

Fără a mai avea grija retrogradării, Oțelul are de jucat în prima zi de Paște, duminică, 5 mai, de la ora 15.30, pe terenul celor de la Petrolul Ploiești. Fanii adversarilor din weekend sunt înfrățiți cu galeria gălățeană, dar pe teren nu se așteaptă concesii. Pentru Petrolul pare un meci vital, pentru că ploieștenii au intrat în hora retrogradării, după ce în ultima vreme au înregistrat o serie de rezultate slabe.

Revine Cisotti, dar lipsește Teles

Italianul Iuri Cisotti revine în echipa Oțelului, după ce a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene în etapa trecută (1-0 cu FC Hermannstadt), dar Dorinel Munteanu are în continuare o absență din rândul mijlocașilor. Este vorba despre portughezul Teles, care a pierdut locul de titular în ultima vreme, dar intrase în prima repriză a meciului anterior. Teles este suspendat două etape, pentru că a fost eliminat în partida cu sibienii. Linia de mijloc în meciul cu Petrolul îi va avea în componenţă, cel mai probabil, pe Cisotti, Zivulici și Lameira.

"Vom trata serios competiția în continuare. Avem obiectivele noastre și dorim să le atingem. Nu voi menaja niciun jucător, pentru că mereu am considerat că meciurile oficiale sunt mai bune decât orice antrenament. Avem nevoie să fim în continuare concentrați pe ceea ce avem de făcut și nu vom face concesii", a spus Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului.

Pentru petroliști, meciul este considerat o adevărată finală, întrucât un succes le-ar putea aduce salvarea matematică de la retrogradare. "Avem nevoie să ne revenim, pentru că situația ni s-a complicat în clasament. Nu va fi ușor în acest final de sezon, dar trebuie să strângem rândurile și să o scoatem la capăt. Orice meci acum pe final este ca o finală și trebuie tratat ca atare", a spus Lazslo Balint, antrenorul ploieștenilor.

Programul complet al rundei

Runda cu numărul opt din faza a doua a campionatului (play-off și play-out) programează meciuri începând de vineri, cu partida Farul - Sepsi (play-off), de la ora 20.00.

Iată programul complet al etapei: FC Botoșani - FC Voluntari (sâmbătă, ora 14.30), "U" Cluj - Dinamo (sâmbătă, ora 20.00), Petrolul - OȚELUL (duminică, ora 15.30), CFR Cluj - Rapid (duminică, ora 21.30), FC Hermannstadt - Poli Iași (luni, ora 15.00), UTA - FCU 1948 Craiova (luni, ora 18.00), CSU Craiova - FCSB (luni, ora 21.00).

Clasamentele înaintea rundei se prezintă astfel:

Play-off: 1. FCSB 49 puncte, 2. CSU Craiova 37 p, 3. CFR Cluj 37 p, 4. Farul 35 p, 5. Rapid 29 p, 6. Sepsi 28 puncte.

Play-out: 7. UTA 34 puncte, 8. OȚELUL 33 p, 9. FC Hermannstadt 31 p, 10. ”U” Cluj 29 p, 11. Petrolul 26 p, 12. FC Botoșani 24 p, 13. FC Voluntari 23 p, 14. FCU 1948 Craiova 22 p, 15. Dinamo 21 p, 16. Poli Iași 21 puncte.

Citit 5506 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2024 18:47

4 comentarii

  • postat de Ana List
    Luni, 06 Mai 2024 07:55
    89.136.185.***
    La Ploiești a fost ce trebuia să fie ptr. ca Dorinel să ia aminte:nu e obligatoriu să faci 5 schimbări dar e obligatoriu să ai o rezervă până la ultimul fluier.Cu Botoșaniul se va încheia un ciclu:a câștigat primul meci la Galați,va câștiga ultimul meci la Galați.Una peste alta: felicitări Dorinel!
    1
    2
  • postat de ss
    Sâmbătă, 04 Mai 2024 19:32
    5.13.204.***
    Un egal ar fi binevenit insa cel mai important ramane integritatea jucatorilor, finala e de importanta istorica! Dupa primul campionat din Moldova trebuie sa avem si prima cupa din istoria Moldovei....performantele astea raman pt totdeauna in statistica!
    0
    12
  • postat de pentru otelul trebuie bani multi, sa vina banii
    Sâmbătă, 04 Mai 2024 18:14
    89.39.81.***
    otelul nu retrogradeaza. punct. restul sint niste realizari peste ce s-a dorit. le asteptam. cu asc otelul patroni si bani de la partid otelul cum va functiona la anu? otelul e ceva ce e peste gindirea multora. bani de la buget...nu trebuie asa. trebuie bani....otelul are nevoie de bani. multi ....
    1
    4
  • postat de rodax
    Sâmbătă, 04 Mai 2024 17:53
    92.83.34.***
    Nu e nicio pierdere că lipsește Teles.
    20
    5

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro