Actori gălățeni, în filmul care a câștigat zece trofee "Gopo"

Actori gălățeni, în filmul care a câștigat zece trofee "Gopo"
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Cu titlul de "Cel mai bun lungmetraj" și alte nouă trofee acordate, filmul "Libertate", regizat de Tudor Giurgiu, este marele câștigător al Galei Premiilor "Gopo" 2024 - Oscarurile românești. O performanță minunată, mai ales că în acest film joacă și actori gălățeni.

Gala a avut loc în seara de 29 aprilie 2024, la Teatrul Național "I.L. Caragiale" din București, iar cele mai importante momente ale evenimentului vor putea fi urmărite miercuri, 1 mai, de la ora 22,30, pe Pro Cinema.

"Gălăţeni pe lista nominalizărilor la Premiile Gopo", anunțam în ediția din 17 martie a ziarului "Viața liberă". La acel moment, consemnam că "Antrenamentul de noapte", regizat de tânărul gălăţean Bogdan Alecsandru, este nominalizat la Premiile "Gopo" pentru "Cel mai bun film de scurtmetraj". De asemenea, remarcam faptul că în filmul "Libertate", al regizorului Tudor Giurgiu, intrat în competiţie pentru Trofeul "Gopo" la categoria "Cel mai bun film de lungmetraj", joacă mai mulţi actori gălăţeni: Ionuț Moldoveanu, Răzvan Clopoțel, Cristian Gheorghe și Ștefan Forir, toţi de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", George Cristian Vintilă și Adelin Ilie.

Scurtmetrajul "Antrenamentul de noapte" a rămas doar cu nominalizarea - ceea ce constituie cu siguranță o realizare notabilă, fiind ales dintr-o listă de 58 de filme.

În schimb, filmul "Libertate", inspirat din evenimentele tragice care au avut loc la Revoluţia din decembrie 1989 la Sibiu, a fost recompensat cu nu mai puțin de zece statuete "Gopo", între care: "Cel mai bun film de lungmetraj", "Cea mai bună regie" - Tudor Giurgiu, "Cel mai bun actor în rol principal" - Alex Calangiu, "Cel mai bun actor în rol secundar" - Iulian Postelnicu, "Cel mai bun scenariu", "Cele mai bune decoruri", "Cele mai bune costume", "Cel mai bun sunet".

Citit 2648 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 18:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro