Un medic din Camerun va asista naşterile din Tg. Bujor

Un medic din Camerun va asista naşterile din Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Spitalul Orășenesc Târgu Bujor are acum un specialist în videocolposcopie și ultrasonografie obstetricală. Este vorba despre un medic din Camerun, dr. Aurelien Mbapou Kamga, cu studii la Facultatea de Medicină din București, specialist în obstetrică-ginecologie.

"Monitorizarea sarcinilor cu ajutorul ecografului și depistarea leziunilor maligne cu ajutorul videocolposcopului se pot realiza acum și la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, unitate medicală aflată la 55 de kilometri de municipiul Galați", afirma, într-un comunicat, Biroul de presă al Consiliului Județean (CJ) Galați.

"Este o veste foarte bună pentru acest spital, care încă se confruntă cu un deficit de medici, în condițiile în care asigură servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul județului. Noul medic este absolvent al Facultății de Medicină din București, a făcut rezidențiatul la spitale mari din București și a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună. Mai mult, vorbește foarte bine limba română și este încântat de condițiile găsite la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, unde Secția de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generație și un videocolposcop ultraperformant", a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Secția de obstetrică-ginecologie a spitalului din Târgu Bujor se va muta în curând într-un spațiu nou, modernizat complet în cadrul amplelor investiții derulate de Consiliul Județean la această unitate medicală. Sosirea noului medic înseamnă investigații medicale noi pentru paciente și drumuri mai puține la spitalele din municipiul Galați.

Anual, în cadrul Secției de obstetrică-ginecologie de la Târgu Bujor sunt îngrijite peste 600 de paciente. În acest moment, spitalul din Târgu Bujor are doi specialiști în obstetrică-ginecologie, se mai afirmă în documentul citat.

Citit 3950 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2024 18:37

3 comentarii

  • postat de gheorghe
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 11:58
    96.49.29.***
    Romania: medici, cca 71,3 mii la cca 20 milioane locuitori (3,57 medici la 1.000 de persoane)
    Camerun: medici, cca 7,2 mii la cca 28 milioane locuitori (0,25 medici la 1.000 de persoane)
    Comparatie: Camerun are de peste 14 ori mai putini medici… tara lui are mult mai mare nevoie de el!
    17
    4
  • postat de Luați exemplu!
    Vineri, 15 Martie 2024 21:05
    37.201.4.***
    Eu zic să nu-i mai faceți reclamă că aud șpăgarii de la județean de el și îl dau afară pentru că nu a cotizat. Pun ei unul de-al lor "cu delegație". Îi urez succes și sper să se schimbe ceva în sistemul sanitar să nu mai murim cu zile.
    1
    24
  • postat de eu
    Vineri, 15 Martie 2024 09:25
    86.124.201.***
    Cât durează până să sară șoșocarii și auriștii pe el,că nu e dac,român,ortodox și mai e și negru,bietul om?Și mai umblă și la româncuțele noastre...Sunt convins că e un bun specialist în ce face,dar ce contează asta la noi,dacă nu rage cu telefonul în mână?
    12
    35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.