Sute de muncitori şi zeci de utilaje lucrează pe drumul expres Brăila - Galaţi

Sute de muncitori şi zeci de utilaje lucrează pe drumul expres Brăila - Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Drumul expres Brăila - Galați este gata în proporție de 80%, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, care a remarcat mobilizarea bună a constructorului pe şantier. Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului, a precizat Pistol.

"Mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila - Galaţi. Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructorul montează grinzi la structura complexă de pe traseu", a scris Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. În paralel, se lucrează la terasamente, unde urmează aşternerea balastului stabilizat şi a straturilor asfaltice.

Cristian Pistol a menţionat că structura la care se lucrează este formată dintr-un viaduct ce traversează denivelat calea ferată şi dintr-un pod peste râul Siret şi are o lungime totală de 1.780 de metri (din care 300 de metri este lungimea podului hobanat). "În şantier, constructorul a mobilizat 500 de muncitori şi 12 macarale de mare tonaj. Drumul trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an", a mai scris directorul CNAIR.

Valoarea actualizată a contractului pentru drumul expres Brăila - Galaţi (DEx6) este de 449,4 milioane de lei (fără TVA), constructor este asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Citit 6978 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 16:13

1 comentariu

  • postat de Un satean de bine
    Luni, 15 Aprilie 2024 06:44
    89.136.4.***
    Firmele lui Umbrarescu sa vina si la Odaia Manolache!
    1
    10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro