Ultimele calcule din Superligă pentru Oțelul

Ultimele calcule din Superligă pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gălățenii au de dus o luptă de la distanță cu "U" Cluj, pentru barajul de Conference League. În același timp, trebuie să fie pregătiți la maximum pentru finala Cupei din 15 mai

Am ajuns la momentul ultimelor calcule vizavi de modul în care va încheia Oțelul sezonul 2023-2024 din Superligă. Iar faptul că nu avem de calculat nimic legat de evitarea retrogradării în raport cu echipa gălățeană reprezintă o performanță în sine. Mai mult, echipa lui Dorinel Munteanu este angrenată activ pentru a prinde un loc de cupă europeană, fie în Europa League prin câștigarea "Cupei României", fie în Conference League, prin două tururi de baraj în campionat.

Prima misiune pe care o au gălățenii este aceea de a încheia în faza de play-out peste "U" Cluj, față de care au deja patru puncte avans, înaintea ultimelor două etape. În cazul în care ratează câștigarea Cupei, Oțelul ar avea șansa de a juca baraj pentru Conference League. Prima dispută ar fi la Galați, printr-o clasare mai bună față de adversar, cu Universitatea Cluj, iar a doua - cea decisivă - pe terenul echipei de pe locul al treilea (unde se duce lupta între CFR Cluj, Universitatea Craiova și Farul).

Cel puțin o victorie în ultimele două etape

Cu patru puncte în plus față de "U" Cluj, echipa roș-alb-albastră ar putea încheia sezonul peste clujeni și dacă ar pierde ambele meciuri rămase, cu mențiunea ca formația clujeană să nu își câștige cele două jocuri (acasă cu Dinamo şi în deplasare cu FC Voluntari). Pentru siguranță, Oțelul are nevoie să câștige unul dintre meciurile cu Petrolul (deplasare) și FC Botoșani (acasă). Reamintim că UTA și FC Hermannstadt, celelalte echipe care se pot clasa între primele două din play-out, n-au dreptul de a participa în cupele europene, așa că nu sunt luate în calcul pentru barajul de Europa.

O altă miză în acest final de sezon pentru Oțelul ar fi câștigarea fazei de play-out. Pe lângă prestigiul sportiv, există și o recompensă financiară de peste 100.000 de euro în plus pentru locul 7, față de locul 8. Pentru a ajunge pe 7 (primul loc din play-out), gălățenii trebuie să o depășească pe UTA - formație cu un punct în fața Oțelului. Arădenii au de jucat cu FCU 1948 Craiova (acasă) și cu Dinamo (deplasare).

Victoria Botoșaniului cu Voluntari ar putea fi benefică Oțelului

O altă socoteală în această perioadă tulbure de final, în care se dau lupte aprige pentru evitarea retrogradării, Oțelul mai are o miză secundară. Aceea de a se salva FC Botoșani de la retrogradare înainte de ultima etapă. Astfel, meciul n-ar mai trebui să se joace duminică seară, de la ora 21.30, la aceeași oră cu celelalte partide cu implicații în lupta pentru evitarea retrogradării. Ceea ce ar însemna că partida poate fi mutată cu cel puțin o zi mai devreme, un beneficiu firesc pe care Oțelul îl merită înaintea finalei "Cupei României", de la Sibiu, de pe 15 mai. Ca FC Botoșani să se salveze matematic de la retrogradare ar însemna să câștige cu FC Voluntari în penultima etapă, coroborat cu o serie de rezultate favorabile moldovenilor, respectiv FCU 1948 Craiova, Dinamo și Poli Iași să nu obțină mai mult de un rezultat de egalitate.

Citit 7010 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 21:01

7 comentarii

  • postat de Otelul Galați, Strajerii Moldovei!
    Vineri, 03 Mai 2024 21:31
    5.13.134.***
    Ce ne dorim? Cupa României, desigur! Hai cu Oțelul Galați în Liga UEFA!
    1
    13
  • postat de unu
    Vineri, 03 Mai 2024 18:56
    89.39.81.***
    smeckerul de lucescu sr. ataca otelul, inaintea finalei cupei. e hunedorean si interesat de a baga bani in corvinul. huo lucescu sr.
    3
    12
  • postat de Băgați-vă mințile în cap
    Vineri, 03 Mai 2024 17:36
    86.106.137.***
    Fii risipitori sint cu contracte grase. Ai tu bani să-i aduci? Sa nu credeți ca nu putem sa nu pierdem ambele meciuri cu petrolul și botosani. Și nici finala nu e sigur. Pina acum otelul nu a retrogradat. Mare reușită, restu, supliment..
    7
    4
  • postat de Otelul Galați, Strajerii Moldovei!
    Vineri, 03 Mai 2024 16:43
    86.120.239.***
    Pentru finala Cupei României, trebuie avut în vedere, ca otelarii sa nu faulteze de cartonaș rosu! Asa i-a eliminat Corvinul pe CFR Cluj!
    Mai nou începe "războiul nervilor ", Mircea Lucescu arunca cu zoaie în Otelul! Păcat, nu ma așteptam de la domnia sa, la astfel de metode!
    Noi ne dorim ?
    1
    13
  • postat de Mario
    Vineri, 03 Mai 2024 14:17
    89.137.136.***
    Nu înțeleg de ce Marius Stan și Munteanu nu ies în presă să l combată pe acest individ de 70 de ani,care și a permis să abereze la adresa clubului nostru,iar mai nou și nulitatea aia de porumboiu s a alăturat acestui specimen septuagenar,acuzandu ne c am luat titlul cu arbitrii și federația...
    2
    11
  • postat de Horinceanul
    Joi, 02 Mai 2024 13:51
    86.127.208.***
    Asteptam intoarcerea fiilor risipitori: Tudorie, Chipirliu, Sefer, Miron, Cornel Rapa......
    9
    14
  • postat de Pavelino
    Joi, 02 Mai 2024 09:58
    109.99.0.***
    Pentru meciul cu Botosani trimis tineretul in teren si am rezolvat problema. Titulari odihniti plus ca prefer la anul o echipa din Moldova in liga in detrimentul lui Dinamo sau Voluntari. Scopul zcuza mijloacele. Hai Otelul!
    2
    43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro