Târg caritabil pentru Yanis și Rareș, susținut de Dorinel Munteanu și Lucian Bute (FOTO)

Târg caritabil pentru Yanis și Rareș, susținut de Dorinel Munteanu și Lucian Bute (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cadrele didactice și copiii de la Grădinița Nr. 6 Galați, sprijiniți și de părinți, au organizat un târg caritabil, în ziua de Sf. Nicolae, iar banii strânși vor fi donați, în mod egal pentru cei doi copii, Yanis și Rareș, care suferă de leucemie

Reamintim faptul că ”Viața liberă” s-a alăturat campaniilor umanitare desfășurate pentru cei doi, făcând în mod constant apel la cititorii săi să contribuie la susținerea celor doi micuți, care au nevoie de tratamente costisitoare și de lungă durată în Italia pentru a avea o șansă la viață. Evenimentul din ziua de Sfântul Nicolae s-a desfășurat în incinta Bisericii ”Sf. Trei Ierarhi” din Galați și s-a bucurat de prezența unui public numeros, printre care și oficialități care s-au alăturat demersului. Alături de organizatori și preoții din parohia sus menționată s-a aflat primarul Ionuț Pucheanu și directorul ANIF Galați, Adrian Pârvu.

Pentru a intra în atmosfera de sărbătoare, evenimentul a fost acompaniat de muzică. În deschidere, corul Colegiului Național „C. Negri” din Galați a îndulcit inimile celor prezenți la eveniment cu un program de colinde, urmat de muzică instrumentală. Doi elevi de clasa a IV-a, de la Școala Gimanzială Nr. 25, Teodora Ion și Andrei Găiceanu, au interpretat la pian mai multe melodii. Andrei este elev la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, la clasa doamnei profesoare Olga Chiciuc, în anul II de studiu.

Sponsori și susținători din mediul de afaceri și din sport

Pentru ca evenimentul să fie posibil, educatoarele au bătut din ușă în ușă și au cerut ajutorul sponsorilor. Astfel, la evenimentul de strângere de fonduri li s-au alăturat cofetăria „Dulce By Paula”, florăria „Desire”, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, precum și Lucian Bute și Dorinel Munteanu, antrenorul echipei de fotbal Oțelul Galați. Pe lângă flori, aranjamente de sezon, dulciuri și căsuțe de turtă dulce, Lucian Bute și antrenorul de la Oțelul au oferit organizatorilor diferite obiecte pentru care s-a licitat, știind că viața lui Yanis și a lui Rareș depind de foarte mulți bani. Astfel, tricoul personalizat pus la dispoziție de boxerul gălățean a fost adjudecat de Adrian Pârvu, directorul ANIF Galați, pentru suma de 500 de lei, în timp ce mingea cu semnăturile jucătorilor echipei gălățene de fotbal a ajuns în posesia unor persoane care îl însoțeau pe Adrian Pârvu, pentru suma de 900 de lei. Reamintim faptul că nu este prima dată când directorul ANIF Galați și grupul său de apropiați se implică în evenimente caritabile. Primarul Ionuț Pucheanu a licitat, la rândul său, 400 de lei și a fost câștigătorul unui portert al lui Lucian Bute, cu autograful sportivului. 

Yanis, în apel video din Italia

Pentru că se simte ceva mai bine, fiind între curele de citostatice, Yanis a acceptat să răspundă la telefon pe camera video și să ne dea tuturor lecția de viață a curajului și a bărbăției, deși e doar un copil de patru ani. Acesta se află în prezent la o clinică din Italia, unde este supravegheat în permanență de medicii de acolo și unde, împreună cu tatăl lui, așteaptă ca mama, aflată acasă cu fratele lui Yanis, un bebeluș de doar 1 lună, să ajungă și ea în Italia și să îl ajute pe Yanis să lupte mai ușor cu leucemia. 

De la educatoarea lui Rareș, prezentă și ea la eveniment, am aflat că în prezent acesta se află acasă, la Galați, alături de părinții săi, boala sa fiind într-o etapă de regres acum. Însă el are în continuare nevoie de îngrijiri medicale de calitate și de sprijin. La eveniment s-au strâns în total, potrivit organizatorilor, 12.000 de lei, care vor fi împărțiți în mod egal între beneficiari. Și copiilor, și celor care au donat pentru ei, le dorim sănătate și bucurii!

Citit 9730 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.