La doi ani, Iris Cristiana luptă zilnic pentru supraviețuire. APEL UMANITAR (FOTO)

La doi ani, Iris Cristiana luptă zilnic pentru supraviețuire. APEL UMANITAR (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nașterea unui copil ar trebui să fie o bucurie pentru părinți. Din păcate, nu același lucru pot afirma părinții micuței Iris Cristiana, care, de la șase luni de viață, se luptă să supraviețuiască, după ce a primit, din partea medicilor, un diagnostic cumplit.  Acum micuța are puțin peste doi ani și, alături de întreaga ei familie, trebuie să facă zilnic față unor probleme foarte mari de sănătate. 

„Iris Cristiana este o luptătoare în vârstă de doi ani și patru luni, care, din nefericire, se confruntă cu provocări medicale deosebit de dificile. La vârsta de doar șase luni, i s-a pus diagnosticul de Sindromul «Joubert», o afecțiune genetică rară care afectează structura cerebrală, influențând dezvoltarea ei globală și capacitatea cognitivă. Lupta ei nu se oprește aici. Sindromul «Joubert» a lăsat amprenta și asupra rinichilor și ochișorilor săi, fiind diagnosticată și cu distrofie retiniană, o afecțiune gravă care, în timp, poate duce la pierderea vederii”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, mama micuței Iris.

În ciuda acestor provocări, există speranță și posibilitatea de recuperare, dar sănătatea și recuperarea ei depind și de sprijinul nostru, al tuturor celor care empatizăm cu suferința și ne dorim să oferim, după posibilități, un gram de speranță în sufletul părinților devastați de durere. „Noi, familia ei, depunem eforturi extraordinare pentru a-i oferi îngrijirea și terapia de care are nevoie. Zilnic, participă la sesiuni de kinetoterapie, logopedie și terapie senzorială și comportamentală, investind în dezvoltarea ei. Chiar dacă, în prezent, Iris a atins nivelul unui copil de șapte luni, cu sprijin, putem contribui la creșterea ei și la atingerea potențialului maxim pentru că încă nu știm dacă recuperarea poate fi de 100%”, a mai spus mama acesteia. 

Alexandra Căpitănescu, alături de micuța Iris

Micuța Iris Cristiana are nevoie de foarte mulți bani, pentru că merge în fiecare zi la terapie, tratamentul ei fiind zilnic și de lungă durată. Impresionat de drama familiei și de suferința micuței Iris, Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați, nu a rămas indiferent la strigătul de ajutor al familiei și, așa cum ne-a obișnuit, acesta pregătește o seară cu muzică și voie bună, cu invitați de marcă, iar banii care vor fi adunați vor fi donați micuței Iris pentru tratamentele zilnice de care are nevoie pentru a supraviețui. „Lansez către voi o invitație la cea de a-VI-a ediție a «Serii Faptelor Bune» ,către toți cei care în viața de zi cu zi nu puteți fi doborâți de nimic, dar pentru care să vedeți suferința în ochii unui copil vă îngenunchează sufletește. Alături de Iris, vin Alexandra Căpitănescu (câștigătoarea trofeului «Vocea României») și Frații Roman care ne vor delecta cu un concert caritabil, în data de 28.01.2024, ora 17⁰⁰, la restaurantul Bel Ami Galati. Veniți și voi alături de noi!”, a spus Adrian Pîrvu. Menționăm faptul că directorul ANIF Galați este recunoscut gălățenilor pentru că nu ezită niciodată să sară în ajutorul celor suferinzi. 

„Viața liberă” empatizează și de această dată cu suferința micuței Iris și a părinților acesteia și face apel la toți cei care doresc să contribuie, după posibilități, la continuarea terapiei fetiței, terapie fără de care aceasta nu ar putea supraviețui. Vom face publice cele trei conturi deschise de mama fetiței pentru aceasta. 

Asociația IRIS CRISTIANA, RO94 RNCB 0141 1778 3746 0001, Cont Lei, RO67 RNCB 0141 1778 3746 0002, cont în euro și RO45 RNCB 0141 1778 3746 0010, cont USD.

Citit 10797 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.