APEL UMANITAR/ Ajutaţi un gălăţean să lupte împotriva cancerului!
Foto: Poza este făcută anul trecut. Între timp, tumoarea aproape şi-a dublat dimensiunea

APEL UMANITAR/ Ajutaţi un gălăţean să lupte împotriva cancerului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bărbatul suferă de o formă gravă de cancer de piele, iar operaţia este singura sa şansă


"Dragi prieteni, nu am crezut că voi ajunge vreodată în situaţia în care să am foarte mare nevoie de fiecare dintre voi. Fac apel la voi în ceasul al 12-lea, dezamăgită şi descumpănită, întrucât lupta şi chinurile pe care le duce soţul meu de doi ani m-au adus într-o stare de degradare psihică şi fizică foarte mare, din care uneori nu mai văd scăparea". Aşa sună începutul apelului făcut pe o reţea de socializare de Luminiţa Rapotan, o gălăţeancă aflată într-o situaţie disperată.

Stent pentru o problemă vasculară

Soţul ei, Nedelcu Dombroschi, a fost operat în urmă cu doi ani, la Spitalul "Fundeni" din Bucureşti, de carotidă (arteră principală care duce sângele de la inimă la creier - n.r.), înfundată în proporţie de 98 la sută. La scurt timp, operaţia s-a dovedit a fi o nereuşită, deoarece vasul de sânge s-a reînfundat. Medicii au fost astfel nevoiţi ca în martie 2013 să-i monteze bărbatului un stent sub braţul stâng, deoarece sângele nu mai putea circula prin această zonă. Din acest motiv, la braţul stâng nu avea nici puls şi nu i se putea lua nici tensiunea arterială. Operaţiile au costat în total câteva mii de euro, doar stentul ajungând la 3.000 de euro.

A doua boală gravă

"«Povestea» continuă, pentru că soţul meu suferă şi de un cancer de piele, poziţionat undeva în coada ochiului stâng. Tumoarea se extinde spre creier", mai spune Luminiţa Rapotan. Medicii i-au extirpat până acum de trei ori tumoarea canceroasă, însă aceasta a crescut din nou. Formaţiunea este acum extrem de mare, motiv pentru care medicii consultaţi de familie refuză să-şi asume riscul unei operaţii, în condiţiile în care creierul nu este irigat bine cu sânge, din cauza carotidei înfundate.

"Săptămâna aceasta, am reuşit să găsim un medic la Spitalul Bagdasar Arseni, la Bucureşti, care a spus că riscă să-l opereze. Costurile intervenţiei sunt însă enorme, iar banii de rezervă pe care îi aveam i-am cheltuit deja cu celelalte tratamente. Ar mai fi şi varianta mult mai sigură a operaţiei într-un spital din Turcia, însă costul intervenţiei este acolo de 21.000 de euro. Apelez la voi, cei care mă puteţi ajuta, orice bănuţ contează enorm, chiar vreau sa-mi salvez soţul", adaugă femeia.

Cum puteţi ajuta

Dacă vreţi să contribuiţi la strângerea de fonduri pentru operaţia lui Nedelcu Dombroschi, aveţi la dispoziţie două conturi: RO83RZBR0000060017454243 (în lei) şi RO29RZBR0000 060017454245 (în euro), ambele deschise la Raiffeisen Bank, pe numele Rapotan Elena (mama Luminiţei Rapotan - n.r.).


CITEŞTE ŞI: APEL UMANITAR/ Ajutaţi o mamă să-şi salveze fiul!

Citit 1278 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.