Ce ACTE îţi trebuie pentru PRIMA MAŞINĂ

Ce ACTE îţi trebuie pentru PRIMA MAŞINĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, la finalul anului trecut, lista de acte necesare aplicării la acest program, prin care tinerii îşi pot achiziţiona un autoturism nou, în rate. Astfel, pentru a putea fi beneficiarul programului Prima Maşină, vei avea nevoie de actul de identitate, precum şi de cărţile de identitate ale codebitorilor sau garanţilor, după caz,  dar şi de o declaraţie privind achiziţionarea unui autoturism nou, cu normă de poluare EURO 5, a cărui valoare este de maximum 50.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, vei avea nevoie de factura proforma emisă de către o persoană juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor. Factura proforma emisă de vânzător va conţine în mod obligatoriu menţiuni referitoare la faptul că autoturismul care se achiziţionează în cadrul programului este nou şi se încadrează în cerinţele minime ale standardului EURO 5. Acestea nu sunt, însă, toate actele, pentru acceptarea în programul de credit "Prima Maşină" fiind necesar şi ultimul certificat anual de atestare fiscală emis de organul fiscal competent, aflat în termenul de valabilitate la data depunerii solicitării de garantare, din care să rezulte că tu, beneficiarul, nu ai restanţe la plata sumelor datorate bugetului general consolidat. În cazul în care există datorii, certificatul este însoţit de copie certificată pentru conformitatea cu originalul a documentelor justificative, prin care aceste debite au fost achitate.

În final, mai este nevoie şi de rezultatul consultării Biroului de Credite, din care să rezulte respectiv faptul că la data solicitării creditului, nu ai nicio restanță la alte credite bancare, emis cu cel mult 10 zile înainte de data transmiterii solicitării de garantare. Banca finanţatoare trimite documentul către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), după ce îl obţine de la Biroul de Credit.

Citit 7666 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.