Fonduri europene pentru şcoala din Independența

Fonduri europene pentru şcoala din Independența
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Școala Gimnazială Nr. 1 din localitatea gălăţeană Independența implementează, în calitate de beneficiar, programul "Stai la școală - mereu împreună!", finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Grupul-țintă este format din cei 145 de elevi din ciclul gimnazial ai şcolii din Independenţa. Valoarea totală a grantului primit este de 692.119 lei (fără TVA).

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, printre obiectivele proiectului figurează: reducerea ratei de abandon școlar şi a numărului de elevi care absentează nemotivat; creșterea ratei de finalizare a învățământului gimnazial; îmbunătățirea situației la învățătură a elevilor; consolidarea relației elevi - părinți - școală - comunitate; folosirea tehnologiei și a metodelor moderne de învățare.

În cadrul proiectului se vor derula: ateliere de educație parentală şi consiliere psihologică, consilierea părinților copiilor diagnosticați cu CES; ateliere de terapie prin artă şi dezvoltare socio-emoțională; activități sportive; concursuri școlare; tabere și excursii școlare; activități de tip "Școală după şcoală", inclusiv acordarea de hrană, activități de formare și coaching.

Citit 1010 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.