Cine-i infractorul din autobuz?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Da, nu care cumva să credeţi că infractorii „muncesc” numai în PPPR (Palatele Penalilor şi Penibililor din România), numai în „subteran”, ori numai în multe şi alte multe instituţii şi „unghiuri” favorabile hoţiei! Nu care cumva să credeţi că infractorul „înalt” sau de „rând” va dispărea vreodată din peisajul nenorocit al acestei Ţări distruse de ţaţa Democraţie! Nu, să nu credeţi, fiindcă vă înşelaţi şi vă tăiaţi creanga aia, după ce aţi fost jecmăniţi şi umiliţi la mai toate nivelele şi la mai toate nivelurile din patria locală, cât şi din patria naţională! Să nu credeţi, dar, mai ales, să nu închideţi ochii când o abatere penală se desfăşoară chiar sub nasul dumneavoastră cam lipsit de vigilenţă în ultimii douăzeci şi şase de ani! Da?...

Da, vă întrebaţi, desigur şi fireşte, cine-i infractorul din autobuz şi ce „legătură” are „dumnealui” cu „dumnealor”, cei de mai sus?!... Păi, e foarte simplu de aflat, dacă mergeţi cu autobuzul/troleibuzul/tramvaiul şi dacă sunteţi atenţi! Şi, dacă sunteţi atenţi, ce veţi vedea? Veţi vedea că mulţi „oameni” călătoresc fără bilet, fără abonament... la modul fraudulos, la modul infracţiune, adică! Şi nu numai atât! Veţi mai vedea cum unii călători, sărmanii şi vitejii de ei, îşi „împrumută” biletul la coborâre, respectiv, urcare! Şi nu numai atât! Veţi mai vedea cum unii călători, înainte de a coborî, nu aruncă biletul folosit, ci îl oferă „cadou” celui de la volan, adică „straşnicului” şi „onestului” nostru şofer de toate zilele! Veţi mai observa cum unii dintre şoferi primesc bani de la călători, însă „uită” să mai dea bilete, „înţelegerea” între „părţi” fiind „mutuală”, din „ochi” şi din „surâs”! Chiar aşa: „omul” călător dă 1,5 lei; „omul” şofer îşi bagă-n buzunar 1 leu; iar 0,5 lei rămân la cel care, intenţionat şi tacit, devine complice... şi se bucură şi se gudură enorm pentru că a făcut o „afacere”, că a „tras” în piept Societatea care-l plăteşte, pe de o parte, şi care-l cară, pe cealaltă parte!... Personal, am îndrăznit să observ „tare”, de câteva ori, aceste infracţiuni, dar m-am ales cu scuipături şi cu blesteme din ambele „părţi”! O baragladină majoră s-a „simţit” aşa vexată de atitudinea mea civică, încât mi-a „administrat” două „directe” la coaste, de-am respirat (o săptămână) numai aer condiţionat medical!

Ce „legătură” există între infractorii de sus şi cei de jos? Păi, cei care fură n-or să facă niciodată legi împotriva celor care fură!... Legi aspre, legi care să şteargă „pofta” şi „curajul” cestui fel de infractori!... Călătorie plăcută!

Citit 662 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.