Eveniment unic în viaţa spirituală gălăţeană

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Eveniment, mare eveniment, unic eveniment e gata-gata să pornească în viaţa spirituală a gălăţenilor din Ţiglina a patra! Mai limpede pentru toţi, exact unde  strada Jiului se încrucişează cu strada Cosminului şi delimitează spaţiul pe care locuieşte Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, lăcaş păstorit de preotul-paroh Mitică Luca... şi de preotul Constantin Filimon... şi de dascălul Valentin Manoliu... şi de donatorul acestui loc aproape sacru, prietenul Ion Emil Batog! Bineînţeles, aceştia având împrejur şi aproape o samă de consilieri apărători şi propovăduitori ai liniştii tolerante, ai toleranţei liniştite, ai nădejdii că şi numai o bătaie de clopot poate însemna înfruntarea/traversarea mai uşor a Realităţii contemporane, dar şi nutrirea convingerii că Dumnezeirea e-n stare să ne ţină respectul Acasă şi ştie să ne poată face mai buni! Nu, n-am cum să-i uit nici pe cei alţi şi alţi enoriaşi cu suflete pe dinafară, bărbaţi şi femei, săritori cu braţul şi cu mintea când greul încearcă, inerent şi uneori, umerii nevăzuţi ai Văz/Duhului şi ai sensului Creştin!... Da, sigur că da! Martor ocular zilnic fiind la pregătirile şi gătirile întru desfăşurarea cestui eveniment, îmi asum responsabilitatea de a crede în importanţa lui, de a-i îndemna la înclinare şi meditaţie şi înţelepciune duhovnicească pe toţi azvârlitorii cu barda-n Lună, pe toţi cei care-şi încarcă alcătuirile cu energii negative devastatoare, pe toţi cei care denigrează, înjură şi blestemă şi scuipă semnul crucii pe care-o duc şi sub care-or fi, indiferent de posturile pe care şi le arogă, de unghiurile obscure în care le place să stea şi să clevetească, indiferent de anonimatul păgubos în care se ascund şi pe care-l consideră cel mai sigur adăpost!... Da, sigur că da!... Nu?

Eveniment, mare eveniment, unic eveniment e gata-gata să pornească în viaţa spirituală a gălăţenilor din Ţiglina a patra! Exact în Duminica următoare! Exact în data de Optsprezece Octombrie! Scriem cu literă majusculă! Deoarece, fără tăgadă şi îndoială, Târnosirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” va fi şi va rămâne un Fapt de Neşters şi de Neuitare, o Întâmplare în dimensiunile căreia sunt aşteptaţi mulţi Oameni de pe multe Scări religioase, mulţi Oameni care consideră că numai prin Muncă şi prin Rugăciune se poate merge Înainte!

Da, sigur că da!... Evenimentul din Duminica imediat următoare se va petrece în prezenţa şi sub auspiciile Înaltpreasfinţitului Casian Crăciun, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Dunării de Jos!... Veniţi! Clopotul... deja se aude! Ca o chemare Acasă!        

Citit 692 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.