Negocieri cu final previzibil

Negocieri cu final previzibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Toate sindicatele cu excepţia Solidarităţii au fost de acord cu prelungirea actualului CCM de la ArcelorMital pentru încă un an * Patronatul acordă creştere salarială zero, însă oferă un bonus * Sindicaliştii de la Solidaritatea vor continuarea dialogului sau declanşarea conflictului de muncă *

Conducerea şi sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi au avut ieri (luni) şedinţa de încheiere a negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pe anul 2010.

Procesul verbal care consfinţeşte încheierea negocierilor arată că solicitarea sindicatelor de creştere salarială cu 18 la sută a fost considerată ca fiind inacceptabilă de către administraţie.

Aceasta a propus însă, pe lângă prelungirea CCM în forma actuală, acordarea unui bonus până la sfârşitul anului care să fie de 2 la sută din salariul de bază anual al fiecărui salariat.

Cei din administraţie mai susţin şi că în luna iulie a anului viitor urmează aplicarea unui nou bonus, de această dată de 2,5 la sută din salariul de bază anual, asta în condiţiile în care ArcelorMittal Galaţi va înregistra un bilanţ pozitiv.

Răspunsul sindicatelor, cu excepţia sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, a fost în acord cu propunerea patronatului. Aceştia din urmă doresc prelungirea actualului CCM, cu excepţia capitolului salarizare.

Preşedintele Solidarităţii, Gheorghe Tiber îşi motivează obiecţia susţinând că urmează o adunare generală a sindicatului pe 5 ianuarie, iar o zi mai târziu vor putea prezenta un nou punct de vedere cu referire la salarizare, sau vor decide declanşarea tuturor procedurilor pentru înregistrarea unui conflict de muncă.

„Propunerea făcută de către administraţie este una care nu poate fi considerată justă. Acesta este motivul pentru care nu am fost de acord cu prelungirea contractului, inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea”, ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele Solidarităţii.

Citit 1488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.