ArcelorMittal - Şase gălăţeni, la Comitetul European de Întreprindere
Foto: Foto: Tudor Neacşu

ArcelorMittal - Şase gălăţeni, la Comitetul European de Întreprindere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi lideri sindicali din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, alături de colegi de la unităţile-surori din România, participă marţi la Comitetul European de Întreprindere. Reuniunea, care are loc la Luxemburg, reuneşte sindicalişti din opt ţări de pe continent şi are ca teme rezultatele economice ale companiei în acest an şi previziunile pentru anul următor.

„La Comitetul European de Întreprindere din 13 decembrie, de la Luxemburg, vor fi analizate situaţia economico-financiară a centrelor siderurgice ArcelorMittal din Europa, precum şi perspectivele pentru 2012. La eveniment vor participa lideri sindicali din România, Germania, Spania, Franţa, Polonia, Cehia, Luxemburg şi Italia” a declarat, vineri, Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al filialei locale a FSS Metarom.

Organizaţia, activă în combinatul gălăţean, îi trimite la Luxemburg pe şase dintre liderii săi: Gheorghe Bezman, Cristian Eftimie, Vasile Crişan, Dănuţ Onica, Marius Drăgan şi Nelu Macovei. Alături de ei, vor reprezenta ţara noastră doi sindicalişti din unităţile ArcelorMittal de la Hunedoara şi de la Roman.

Trebuie să spunem că, tot marţi, în combinatul gălăţean va avea loc a cincea rundă de negocieri pe marginea Contractului Colectiv de Muncă al unităţii de anul viitor. Se anunţă o şedinţă extrem de tensionată, în condiţiile în care organizaţiile sindicale au înaintat revendicările salariale şi aşteaptă prima ofertă a patronatului. De la această întâlnire vor lipsi, însă, cei şase lideri FSS Metarom care vor fi atunci la Luxemburg. Ei constituie mai bine de jumătate din echipa de negociatori  a acestei federaţii. Totuşi, golul va fi acoperit. „Colegi de-ai noştri ne vor ţine locul”, a precizat Vasile Crişan.

Citit 2984 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2011 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.