Runda de negocieri programată astăzi în combinat, anulată din cauza vremii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Runda de negocieri programată astăzi în combinat, anulată din cauza vremii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnirea pe care administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi urma să o aibă miercuri cu liderii sindicali din unitate, pentru a continua tratativele pe marginea contractului colectiv de muncă aplicabil în 2013, a fost anulată în ultimul moment din cauză că unii dintre membrii comisiei patronale de negociere, plecaţi în delegaţii, nu s-au putut întoarce la Galaţi din cauza ninsorii şi a viscolului, au anunţat surse sindicale.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu, a confirmat faptul că şedinţa de astăzi a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cele două părţi vor relua tratativele vineri, 14 decembrie, la ora 9.00.

Amintim că, la precedentele runde de negocieri, reprezentanţii salariaţilor şi liderii Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal i-au cerut patronatului majorarea salariilor din combinat cu 8,5 la sută de la 1 ianuarie 2013, creşterea primelor anuale la 250 de lei şi a celei de vacanţă la 700 de lei şi indexarea sporului de weekend. Administraţia a răspuns cererilor cu o propunere şocantă. Ea a propus reducerea cu cinci la sută a lefurilor din combinat în 2013, pe fondul unei noi prăbuşiri a comenzilor şi a preţurilor la oţel.

Citit 1542 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.