AFACERI de milioane în FIRMELE de construcţii gălăţene

AFACERI de milioane în FIRMELE de construcţii gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele patru mari companii gălăţene din domeniul construcţiilor - Arabesque, Vega’93, Arcada Company şi Tancrad - au împreună peste 4.500 de salariaţi, atât în Galaţi, cât şi ţară. Fiecare dintre aceste companii a reuşit să se claseze pe locuri fruntaşe în topurile realizate de patronate. De altfel, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, cele patru companii au reuşit să obţină anul trecut, cumulat, un profit de aproape 100 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 23 milioane de euro, cu aproape 10 milioane de euro mai mult decât în anul precedent.

Cea mai spectaculoasă evoluţie a avut Arcada Company, cu 243 de angajaţi, care a reuşit într-un singur an, în domeniul construcţiilor de poduri şi tuneluri, să-şi multiplice de patru ori cifra de afaceri, la peste 192 milioane de lei, în timp ce profitul a crescut de peste şapte ori, la 53 milioane de lei. Un rezultat care o plasează în fruntea celor mai performante întreprinderi mijlocii.

La rândul său, Arabesque, cu 2.439 de angajaţi, a ajuns în domeniul distribuţiei materialelor de construcţii la o cifră de afaceri de peste 1,5 miliarde de lei şi un profit net de 29,4 milioane de lei. Sunt rezultate care, la ediţia 2014 a Topului Firmelor - Galaţi, au plasat Arabesque pe poziţia a doua în rândul întreprinderilor mari.

Compania Vega ’93, cu 1.587 de salariaţi, a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 258 milioane de lei şi un profit net de patru milioane de lei. Sunt rezultate care o plasează pe locul şase în topul întreprinderilor gălăţene.

În ceea ce priveşte Tancrad, lucrurile sunt ceva mai complicate. Societatea, cu 217 salariaţi, a avut anul trecut, o cifră de afaceri de 240 milioane de lei şi un profit net de 12,3 milioane de lei, fiind a treia cea mai puternică întreprindere mijlocie din judeţ. Problema e că iţele afacerilor Tancrad sunt rău încurcate la DNA, care anchetează modul în care i-au fost atribuite o serie de contracte de fostul preşedinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Citeşte şi: Aproape 3.000 de FIRME GĂLĂŢENE se află în INSOLVENŢĂ

Citit 5232 ori Ultima modificare Joi, 18 Decembrie 2014 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.