AN DECISIV pentru SIDERURGIA gălăţeană

AN DECISIV pentru SIDERURGIA gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acest an ar trebui să marcheze pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi revenirea pe linia de plutire, cel puţin din punct de vedere al profitului operaţional (EBITDA). Asta după ce, în anul 2013, combinatul a raportat cele mai mari pierderi din ultimii ani, respectiv 741,6 milioane de lei (adică în jur de 168 milioane de euro - n.r.), potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor.

Nici în acest an combinatul nu va trece „pe plus” în ceea ce priveşte rezultatele financiare nete. Însă, dacă ar fi să ne raportăm doar la rezultatele operaţionale din ultimele două trimestre, rezultatele sunt încurajatoare. „Sunt bucuros să vă spun că trimestrul al treilea al acestui an a fost unul pozitiv, asemenea trimestrului al patrulea. Aceste rezultate au fost înregistrate după 17 trimestre consecutiv negative şi relevă îmbunătăţirile care au fost aduse. Totuşi, din cauza primului semestru, continuăm să înregistrăm pierderi operaţionale la nivelul întregului an 2014”, declara pentru „Viaţa liberă” directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Un fapt mai puţin îmbucurător pentru gălăţeni este că şi în acest an a scăzut numărul locurilor de muncă din combinatul siderurgic. În urma unei scheme de prepensionare, în acest an au părăsit combinatul 365 de persoane. S-au făcut, ce-i drept o serie de angajări cu caracter limitat, a fost reluat şi programul Şcolii de Ucenici, însă numărul de salariaţi din siderurgia gălăţeană a scăzut sub 7.000 de persoane. Şi în anul 2015 se va păstra, se pare, trendul descendent al numărului de angajaţi, chiar dacă se estimează că producţia de oţel va creşte de la 1,7 milioane de tone la 2 milioane de tone.

Citeşte şi: INTERVIU cu Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi - „Nu se poate vorbi încă de o salvare a Combinatului"

Citit 3321 ori Ultima modificare Joi, 18 Decembrie 2014 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.