Se fac ANGAJĂRI prin EURES. Peste 200 de LOCURI DE MUNCĂ, vacante

Se fac ANGAJĂRI prin EURES. Peste 200 de LOCURI DE MUNCĂ, vacante
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Şomerii gălăţeni care vor să muncească în străinătate se pot angaja prin intermediul reţelei de recrutare EURES. Actualmente, sunt disponibile 215 posturi în spaţiul economic european, dintre care aproape jumătate (104) în Germania.

Astfel, românii vorbitori de limbă engleză şi germană se pot angaja ca inginer electrician, inginer mecanic, factor poştal, personal de serviciu în domeniul hotelier, mecanic industrial, asistent medical generalist, asistent medical în pediatrie, şofer, sudor, muncitor necalificat la prelucrarea metalelor sau, dacă studiile superioare sunt în domeniul IT, ca dezvoltator IT, Go Backend Developer, coordonator departamentul de planificare financiară, etc.

Multe locuri de muncă sunt şi în Marea Britanie, 60 la număr, toate în domeniul medical. Astfel, gălăţenii cu cunoştinţe în domeniu pot aplica pentru un post de îngrijitor persoane sau chiar şi pentru posturi de asistenţi medicali.

Absolvenţii de studii superioare se mai pot angaja şi în Norvegia, acolo unde sunt disponibile posturi de doctorand cercetător în domeniul eticii organizaţionale, doctorand cercetător în domeniul comportamentului uman complex sau doctorand cercetător în inteligenta artificială.

Din cele 215 posturi pe care EURES le mijloceşte, 38 sunt pentru şomerii cu facultate.

Lipsesc, de această dată, locurile de muncă în agricultură, însă sunt disponibile multe posturi pentru şoferi de tir, în Republica Cehă şi Germania. Unul dintre cele mai interesante joburi disponibile rămâne cel de ofiţer proiecte europene, valabil în Austria. Alte locuri de muncă disponibile în UE găsiţi pe portalul european EURES, www.eures.europa.eu.

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam.16, de luni până joi, între orele 8.00-16.30.

Citit 5986 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2016 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.