Cine arde şi cine se piaptănă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima doamnă a tras clapa televiziunii poporului. După ce tot cetăţeanul cinstit şi interesat de bătaia în direct a maneliştilor, trendul la nuanţele flăcării violet şi raportul dintre dispariţia Elodiei şi ultima  răbufnire a vulcanului islandez, a aşteptat vreo două zile cu sufletul la gură să treacă orele până la marea întâlnire, aceasta ori a avut loc în mai puţine minute decât transmisiile în direct de la botezul prinţului nu ştiu care, ori n-a mai fost deloc.

Colac peste pupăza unei pierderi uriaşe pentru poporul otevist, la o căutare pe internet, în locul Mariei Băsescu, apar toate emisiunile cu Elena Udrea.

Confuzie de doamne… ajută, că asta ne mai lipsea! Fiind în sărbătoare, putem presupune că prima doamna a avut programul de lucru suficient de încărcat, plus năşitul la case domneşti, lucru care a împiedicat-o să vină la întâlnirea cu poporul.

I-o mai fi spus şi primul domn vreo două-trei vorbe de dulce, adică acum vrea ea să facă rating pentru ţară, când aruncă pensionarii cu roşii în televizor şi se luptă profesorii cu gramatica crizei?

Dacă pune cineva o întrebare nepotrivită şi se trezeşte Maria Băsescu fără un răspuns adecvat?

Ce te faci cu pensionarii care confundă bugetul Cotrocenilor cu banii de coşniţă şi li se face aşa de-un drum, la ceas de prânz, să vadă cum cheltuieşte prima doamnă banii şi cum respectă nivelul de colesterol al alimentaţiei prezidenţiale?

Sau vor telespectatorii să afle cum îşi gestionează veniturile cele două fiice în vremuri de restrişte.

Nu e bine, stimaţi telespectatori, nu e oportun şi creează probleme de imagine.

Aşa că prima doamna a preferat să stea pe lângă alesul dintâi şi să-i verifice reacţiile la legănat prunci proaspăt scoşi din cristelniţă.

O fi făcut împreună cu prinţesa Lia un raport complet asupra viitorului României şi au ajuns la concluzia că ţigăncile trebuie să primească florile de la botez, restul poporului fiind obligat să mai aştepte până la resturile de la nuntă.

S-or fi apucat să creioneze şi un buget pentru domnul Videanu, ca să aibă omul cum să se prezinte pregătit la şedinţa de guvern.

Din spirit de solidaritate cu bugetarii şi pensionarii trebuie să fi refuzat doamna Băsescu, în ultimul moment, altfel nu o anunţau zile la rând, apariţia sa televizată.

S-a gândit mai întâi că nu dă rău o discuţie cu telespectatorii în direct, acum când românilor nu le-a mai rămas altceva decât să despice firul în patru, dar pe măsură ce tensiunea creştea şi cei care tot trăiesc bine de vreo şase ani în ţara asta se pregăteau de marea întâlnire, prima doamna a primit consemn de la primul domn să mai stea şi pe acasă.

Că vine guvernul în vizită de lucru şi n-are cine să le explice strategia alcătuirii unui buget de criză.

Şi dacă nu iese Boc pe micul ecran, nu vin miniştrii şi nu se arată preşedintele să explice cum e cu solidaritatea şi curbele de sacrificiu, să le ia altcineva faţa?

Călare pe un cal alb, Maria Băsescu le-ar fi putut aduce românilor alinarea.

Măcar vizuală. Mare pierdere absenţa ei, trebuie să recunoaşteţi!

În locul numelui ei, pe burta micilor ecrane, începe să curgă, în ordine inversă, numărul orelor care au mai rămas până la asumarea răspunderii de către guvern pe măsurile de austeritate.

Nu era mai bine când o aşteptam, ca pe Godot, pe prima doamnă?

Citit 789 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.