La coadă la impozite, cu selfie-ul la purtător

La coadă la impozite, cu selfie-ul la purtător
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Dacă ar fi să vorbim despre obiceiurile gălățenilor la început de an, cu siguranță în fruntea listei ar fi acela de a se înghesui la ghișeele administrației publice pentru a-și plăti taxele și impozitele locale. Ceea ce mi se pare de-a dreptul hilar sunt voința de fier și răbdarea matusalemică de care aceștia dau dovadă stând la cozile de la Fiscalitate câteva ore bune pentru a reuși să ajungă la ghișeele instituțiilor respective. Mă întreb dacă acest obicei este susținut și de faptul că în primele trei luni ale anului plătitorii beneficiază și de o reducere la o parte din sumă sau de dorința de a ieși din casă și de a socializa într-un alt mod decât o fac în mod constant. Pe de o parte, îi înțeleg pentru că mulți nu au acces la internet și la aplicațiile aferente pentru a putea plăti online sau, chiar dacă au internet, fie nu au încredere în tehnologie, fie nu are cine să îi ajute. În urmă cu două zile, la sediul Direcției Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Galați era destul de multă lume.

Trecând prin zonă, mi-a atras atenția o domnișoară cochetă, fardată, coafată, care se uita plictisită pe telefonul mobil așteptând, la mijlocul cozii, să îi vină rândul la ghișeu. Și, cum epuizase toate rețelele de socializare, tânăra s-a apucat să își facă niște fotografii pentru a omorî timpul. Surpriză: selfie-urile făcute la rând la Fiscalitate au dat foarte bine printre prietenii care i-au umplut tinerei fete pozele cu like-uri. E mai cool să îți faci poze la rând la plata taxelor, decât să stai, bine mersi, la tine acasă și să plătești aceleași taxe folosind aplicațiile de pe telefon, care, culmea, funcționează destul de bine și cam de pe orice tip de telefon. Dar cum să mai ieși în evidență la început de 2024, când toate subiectele legate de sărbători, cu fițele aferente, s-au perimat și când pozele tale postate acum câteva săptămâni au intrat într-un con de umbră și nu mai au decât una, două vizualizări, dacă nu postând unele cu un subiect nou!? Și în aceste zile, fără îndoială, statul la rând la taxe și impozite este ceva la modă. Căci dacă te întâlnești cu cineva cu care încerci să ai o discuție pe teme variate, invariabil ajungi și la discuția despre plata obligațiilor la stat, căci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Chiar dacă marea reducere promisă nouă de autoritățile locale valorează cât două pâini, de ce să nu ne înghesuim la rând și să nu înghețăm pe la cozi pentru ea? Dacă e în trend, cu plăcere!

Citit 4063 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 16:14

Mai multe din această categorie:

9 comentarii

  • postat de pro
    Marți, 16 Ianuarie 2024 23:58
    213.233.88.***
    Am incercat sa fac cont pe ghiseul.ro pentru o persoana in varsta (are 80 de ani). Sistemul nu i-a validat cardul de pensie (perfect valabil) asa ca a ramas sa mearga la coada. Cam asta e cu tehnologia si cu sistemul romanesc digital!
    1
    2
  • postat de Gigel
    Marți, 16 Ianuarie 2024 22:35
    5.13.138.***
    Au trecut de la poze facute prin wc-uri de mall la pozele facute la coada la finante...tare. E un progres. Asteptam coada la biblioteca dar cred ca asteptam degeaba daca nu-si lanseaza vreun "sasesc" biografia.
    2
    1
  • postat de Robert adrian
    Marți, 16 Ianuarie 2024 16:14
    86.124.203.***
    Baaa numai platiti taxe si impozite la gunoiele astea din bani voștri au case vile si masini scumpe plus pensie specială renunțați la carduri si conturi bancare
    6
    1
  • postat de Myra
    Marți, 16 Ianuarie 2024 12:54
    86.124.202.***
    Dar nu te obliga nimeni, poți merge cu facturile la automatele din bănci și plătești. Nici telefon mobil sau internet nu te obliga nimeni sa ai, dar cum mai puteți comenta pe Facebook sau aici dacă nu aveți "smartfoane"?! ?
    4
    6
  • postat de Cineva
    Marți, 16 Ianuarie 2024 11:25
    193.231.148.***
    Este democratie si libertate de exprimare ... daca ar fi vrut cu adevarat sa plateasca impozitele cu ajutorul tehnologiei, ar fi facut-o ...
    4
    8
  • postat de Ion
    Marți, 16 Ianuarie 2024 10:06
    82.79.117.***
    Punctul acesta de lucru -taxe si impozite - are autorizatie ISU?
    4
    13
  • postat de Platică.Plătică mă cheamă.
    Marți, 16 Ianuarie 2024 09:43
    128.127.117.***
    Dac[ reducerea de 10% este doar pentru impozitul casei,si nu la intreaga sumă datorată,{ecarisaj,habitat,mașina]etc...atunci chiar nu merită efortul.reducerea e total nesemnificativă.ar trebui informați ăia cu economia,sa lase loc doar celor cu nostalgia rândurilor de odinioară,si cu socializarea.
    2
    20
  • postat de un observator
    Marți, 16 Ianuarie 2024 07:46
    193.230.156.***
    Este vremea noastră, vremea românilor! Coada este un fenomen românesc din păcate!
    2
    15
  • postat de Ion
    Marți, 16 Ianuarie 2024 07:34
    82.79.117.***
    De ce trebuie sa fii obligat sa ai: cont in banca, abonament la telefonie mobila, abonament la internet, telefon mobil, laptop, etc, ca sa poti plati un serviciu??? De ce sa nu pot plati bunurile si serviciile direct, cu "cash"? (furnizare gaz, energie electrica, parcare sms, ... etc)
    11
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.