Nanotehnologie pentru purificarea apelor uzate. Proiect de cercetare la „Dunărea de Jos”

Nanotehnologie pentru purificarea apelor uzate. Proiect de cercetare la „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Abordări avansate bazate pe nanotehnologie pentru purificarea apelor uzate de poluanții organici și monitorizarea acestora în corpurile de apă - 2SOFT/1.2/139" este proiectul de cercetare și de consolidare a cooperării între instituțiile de cercetare și educație din România și Republica Moldova în domeniul protecției mediului din regiunea Dunării de Jos care se derulează la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI) - Cooperare transfrontalieră (CBC), în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Având un buget total de 205.555 de euro, din care contribuția Uniunii Europene (90%) este de 184.999,50 de euro, proiectul vizează dezvoltarea de noi metode de tratare a apelor reziduale municipale și industriale de la poluarea organică, în special a compușilor fenolici, și brevetarea noii metode elaborate, precum și îmbunătățirea calității apelor de suprafață în regiunea Dunării de Jos.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii "D. Ghițu" din Chișinău și Asociația Obștească "Centrul Național de Mediu" din Chișinău.

 

Citit 889 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.