Care sunt cele mai atractive licee pentru elevii gălăţeni

Care sunt cele mai atractive licee pentru elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se apropie rapid, iar veșnica întrebare "La ce liceu merg?" este din nou pe buzele tuturor absolvenţilor de gimnaziu.

Sute de elevi s-au adunat, marţi, la Târgul de oferte educaționale "Cariera", pentru a vedea ce oportunități sunt la liceele și colegiile din județul nostru, indiferent dacă optează pentru filiera profesională sau licee cu profil uman sau real.

La cea de-a XXII-a ediție a târgului, desfăşurată în holul Universităţii "Dunărea de Jos", am întrebat câţiva dintre cei pe care i-am întâlnit despre ce liceu i-a convins.

Citește și 

Viitorii liceeni gălăţeni, în căutarea unei cariere

Părinţii, elevii şi diriginţii, aşteptaţi la Târgul educaţional pentru absolvenţii de gimnaziu

"Cred că pe mine mă reprezintă «Racoviță». Vreau la Medicină și am auzit că este printre cele mai bune licee când vine vorba de Medicină şi Ştiințele naturii. Am auzit şi despre profesori că ar fi cel mai bine pregătiți, iar pentru mine contează enorm ca un profesor să știe să predea materia la clasă și să fie aproape de elevi", ne-a spus Ioana Brătianu, elevă la o școală din mediul rural.

"Eu vreau să merg la LMK, sunt încă din clasa a V-a la acest liceu și îmi place atmosfera, simt că mă reprezintă și mă simt bine atât cu profesorii, cât și cu elevii din colectiv. Pe viitor, vreau să urmez ceva în IT și profesorii noștri sunt foarte pregătiți și puși la punct când vine vorba de informatică", ne-a spus Raul Dumitru.

"Datorită pasiunii mele pentru limbi străine vreau să mă îndrept spre «Cuza». Este un liceu foarte bine văzut când vine vorba de proiecte Erasmus și pe partea de învăţământ bilingv. Vreau să plec din țară și să fac facultatea în Anglia, filologie bilingv engleză fiind pentru mine alegerea potrivită. Cu un profesor de calitate, pot să excelez în viitor pe partea de limbi străine", ne-a explicat Aurora Boholțeanu, elevă la o școală din Corod.

"A fost super totul, mi-au plăcut mult acțiunile fiecărui liceu, prezentarea facilităților pe care le oferă. Am văzut că unele licee au și mascotă, ceea ce este super fain, altele au adus animăluțe de joacă și tot așa. Chiar mă bucur să văd atâția tineri cu inițiativă și plini de energie făcând reclamă liceelor lor", ne-a declarat o profesoară de la o școală generală din Galați.

"Cel mai mult mi-a plăcut coregrafia pe care fiecare liceu a avut-o. Se vede că cei care au ales liceele respective sunt acolo din pasiune și devotament pentru liceul lor. Încă un plus a fost și faptul că toți liceeni mergeau cu pliante care reprezentau profilele liceelor", a fost de părere Anca Vasilache, una dintre vizitatoarele târgului educaţional.

 

Citit 3643 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 13:11

1 comentariu

  • postat de Amarinei
    Vineri, 28 Aprilie 2023 11:18
    95.76.59.***
    In tarile civilizate liceul bun alege elevul.
    Elevii doar trimit scrisori de intentie si, eventual sustin interviu !
    Nu este nevoie de coregrafie. Nici de parinti sa traga sfori si sa declare ca sunt din zona minoritatilor pentru a prinde locurile special destinate acestora.
    De fapt aici este mar
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.