Semnal de alarmă privind modificarea Statutului Elevului

Semnal de alarmă privind modificarea Statutului Elevului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Una dintre cele mai importante modificări ale Statutului Elevului este "Acordarea feedbackului privind activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar", decisă prin Ordinul ministrului Educației nr. 3.797 din 8 martie 2023 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 234 din 22 martie 2023. Noul document a fost adaptat pentru a se potrivi modului în care este structurat anul școlar în momentul actual, pe module, textul Articolului 7 punctul aa) fiind înlocuit cu "aa): "dreptul de a oferi feedback, după parcurgerea primelor două sau trei intervale de cursuri din anul şcolar, cadrelor didactice care predau la clasă, prin fişe anonime sau prin intermediul unor chestionare anonime securizate", păstrându-se obligativitatea unităților de învățământ preuniversitar de a le facilita elevilor posibilitatea de a acorda feedback, respectarea metodologiei de acordare a feedbackului fiind în continuare supravegheată de către consiliile școlare ale elevilor.

"În urma acestei modificări, Consiliul Județean al Elevilor Galați dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării feedbackului anonim de către elevi, datorită faptului că oferă cadrelor didactice posibilitatea de a le fi evaluată calitatea actului de predare pe care îl realizează, oferindu-le o imagine mai amplă asupra felului în care sunt percepuți de către elevi, beneficiarii primari ai educației. Feedbackul privind activitatea de învățare este un demers esențial în sistemul educațional, deoarece asigură un dialog onest și deschis în sălile de clasă", transmite, printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean al Elevilor Galați.

 

Citit 1141 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 06:28

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:18
    5.13.147.***
    Daca un profesor este mai sever si nu le canta in struna elevilor si nu ii va lasa sa faca ce vor ei atunci acel profesor va avea un feedback negativ. Sever si ferm este una, a-i rupe cu bataia e alta dar toapele si prostii care isi iau sfaturile de parenting de la toate analfabetele sau toti prosti
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.