Liderii sindicali au suspendat greva, profesorii nu sunt de acord

Liderii sindicali au suspendat greva, profesorii nu sunt de acord
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Chiar dacă, la nivel național, şefii liderilor de sindicat ai învățământului preuniversitar au anunțat oficial suspendarea grevei în educație, profesorii au anunțat că nu se vor întoarce la locurile de muncă. Mai mult, aceştia sunt de părere că au fost trădați de liderii de sindicat, care au luat decizia de a suspenda greva fără a ține cont de doleanțele cadrelor didactice și ale personalului auxiliar. Nici reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați nu au știut să spună dacă marți, 13 iunie, elevii se vor întoarce la ore.

Din discuțiile cu angajații din învățământ, până la ora 15.00 nu se știa care sunt pașii de urmat. Cadrele didactice susţin că pe grupurile interne, pe care până acum țineau legătura cu liderii de sindicat, mesajele pe care le primesc sunt contradictorii. Se pare că profesorii de la unele școli au anunțat reluarea activității, în timp ce alţii așteaptă decizii oficiale.

Profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, ne-a declarat, luni, puțin după ora 15,00, moment până la care a sperat că poate oferi o lămurire atât pentru părinți, cât și pentru copii, că: "Din păcate, noi nu putem da niciun comunicat. Sindicatele vor hotărî dacă vor suspenda sau nu greva. Noi ne dorim ca lucrurile să se rezolve cât mai repede", ne-a declarat acesta.

Majoritatea cadrelor didactice spun că vor ieși din sindicat, fiind nemulțumite de modul în care liderii de sindicat au gestionat acest conflict de muncă.

Citit 2969 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 08:46

5 comentarii

  • postat de Ciurea
    Marți, 13 Iunie 2023 14:04
    78.96.80.***
    Sa pună mana asa zișii dascăli sa meargă la cursuri sa se cultive ,sa înțeleagă faptul ca actul de cultura nu trebuie șantajat ca orele de curs nu sunt condiționate de Bănet ca....a fi dascăl inseamna a avea chemare, CINE CONSTATA CA NU ARE ASA O CHEMARE " MARS". DE ACUM , SUNTEM CU OCHII PE VOI.
    0
    0
  • postat de Anonim
    Marți, 13 Iunie 2023 11:54
    109.166.135.***
    Unii au intrat în grevă ca nu aveau bani și alții au intrat în grevă ca să facă bani !
    Profesorii de la CNVA se lăudau peste tot ca lor le convine aceasta grevă, ca nu fac față la câte pregătiri au. Și noi,părinții, am fost alături de greviști, le-am umplut buzunarele…
    Îi controlează ANAF-ul dacă
    0
    0
  • postat de Ciuchi
    Marți, 13 Iunie 2023 08:41
    95.76.59.***
    Cand spui "profesor" te astepti la cel mai inalt nivel al inteligentei umane. Din pacate educatia de la noi a adus paradoxul - "idiotenia, analfabetismul, coruptia, santajul, pe scurt prostia la cel mai inalt nivel". Si, aceste cuvinte caracterizeaza din pacate, corpul profesoral, infestat de suplin
    0
    0
  • Marți, 13 Iunie 2023 08:18
    5.2.209.***
    Lasati lacrimile doamnelor profesoare, incepe VACANTA MAREEEE !!! Salarii mari, platite la timp, revederi cu amicii, colegii, vreme buna, cald, soare. Poate lacrimati cand vedeti soldul crescut artificial pe card si sumele castigate nejustificat doar cu o sedere pe trotuar la palavre. Totusi in ace
    0
    0
  • postat de Bau-Bau
    Luni, 12 Iunie 2023 21:01
    86.124.201.***
    JOS PeNeLe Papagalilor!!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.