O nouă clasă de electricieni formată cu ajutorul combinatului siderurgic

O nouă clasă de electricieni formată cu ajutorul combinatului siderurgic
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

A doua clasă de electricieni din cadrul programului de învățământ dual de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo", rezultat al unui parteneriat cu Fundația GFG și Liberty Galați, și-a început cursurile, odată cu deschiderea oficială a anului școlar 2023-2024.

Programul de învățământ dual propune o programă de studiu care îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice desfășurate cu ajutorul mentorilor din combinatul siderurgic. Iar în acest an, încă 22 de elevi vor fi susținuți de Liberty Galați și Fundația GFG cu burse lunare și programe educaționale personalizate și vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipamente de lucru și de protecție. De asemenea, elevii vor face parte dintr-un program educațional personalizat oferit de Rewise Learning, organizație premiată din Marea Britanie, care furnizează servicii în educație. Toate aceste componente ale programului pregătesc elevii pentru viața de adult.

"Peste 40 de elevi din clasele a IX-a și a X-a vor beneficia de cunoștințe teoretice, în special în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), precum și de activități practice care îi vor pregăti pentru o profesie într-o industrie în continuă evoluție (...) Suntem încântați să investim în generațiile viitoare în sprijinul comunității noastre locale", a declarat Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale. Rewise Learning este o organizație din Marea Britanie care furnizează programe creative de educare și programe de învățare online, oferind cursuri, resurse și proiecte educative.

Citit 4616 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 18:08

3 comentarii

  • postat de SAVE the PLANET
    Marți, 12 Septembrie 2023 12:14
    213.233.88.***
    Nu par prea happy in fotografie, dar intentia celor de la Liberty, cat si a tinerilor este laudabila.
    Felicitari!
    0
    0
  • postat de Gigel
    Marți, 12 Septembrie 2023 08:52
    5.13.217.***
    E bine ca s-a facut, felicitari. Unde vor lucra? Vor cauta cea mai buna solutie pentru ei.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 12 Septembrie 2023 00:36
    5.13.161.***
    CATI VOR LUCRA IN ROMANIA PE VIITOR? SI CAT TIMP? Industria plateste in Galati... 500E
    MAXIM... NET lunar... Vestul plateste SAPTAMANAL! Plus cazare si utilitati! CARE ESTE MOTIVATIA SA TRAIESTI AICI pe 700E cand salariul este 450!???? WTFF! Ghestatul MERITA O CANA IN CAP IN CEASUL MORTII! TE PUP!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.