Când vă puteţi înscrie copiii la grădiniţe şi creşe. Calendarul a fost definitivat

Când vă puteţi înscrie copiii la grădiniţe şi creşe. Calendarul a fost definitivat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Părinții care în toamna anului 2024 își vor înscrie prichindelul la creșă sau grădiniță au intrat în linie dreaptă în ceea ce privește întocmirea dosarului de înscriere, dar și alegerea unității de învățământ unde micuțul își va petrece primii ani de școală.

Astfel, prima etapă de înscriere va avea loc în perioada 27 mai - 14 iunie. Reprezentanții Ministerului Învățământului au decis că această etapă este destinată exclusiv micuților care se înscriu pentru prima dată la creșă sau la grădiniță. Reînscrierea celor care frecventează deja creșa sau grădinița va avea loc înainte de intervalul mai sus menționat, mai exact între 20 și 24 mai. Tot pe 14 iunie se vor afișa și listele cu preșcolarii înscriși în prima etapă, precum și numărul de locuri rămase libere după prima etapă de înscrieri. A doua etapă de înscriere va avea loc între 17 iunie și 5 iulie. Ca și în prima etapă, pe 5 iulie vor fi anunțate listele copiilor înscriși, dar și numărul de locuri rămase libere. Între 19 și 29 august va avea loc etapa de ajustări, când vor fi înscriși copii care nu au participat la primele două etape de înscriere, iar listele finale, după ultima etapă, vor fi afișate pe 30 august.

Pentru înscrierea preșcolarului, părintelui îi sunt necesare următoarele acte: copie după certificatul de naștere al copilului, copie după actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției, adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar, alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere, adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic și avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.

Menționăm faptul că, începând cu 2023, grupa mijlocie a devenit obligatorie, ceea ce înseamnă că toți copiii de 4 și 5 ani trebuie să fie înscriși la grădiniță până să ajungă în clasa zero, iar până în 2030, va deveni obligatorie și grupa mică. 

Citit 3737 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 11:39

2 comentarii

  • postat de viata pe balta
    Miercuri, 27 Martie 2024 09:56
    82.76.144.***
    obligația este pentru părinte sau unitatea de învățământ? fără intervenție, cu greu găsesești loc copilului la grădinița din circumscripție.
    0
    1
  • postat de Sarmală
    Luni, 25 Martie 2024 11:39
    109.166.132.***
    De când se naște până moare, românul ba trebuie să dea șpagă,ba trebuie să umble după adeverințe,dovezi,acte. Devine obligatorie o grupă de grădiniță dar numai după ce copilul trece examenul birocratic de admitere?
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.